Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Hrvatski inovatorski brendovi udružili snage i kreirali torbu od ostataka iz pivske industrije

Hrvatski inovatorski brendovi udružili snage i kreirali torbu od ostataka iz pivske industrije

Projekt potpisuju dizajnerica Mirjam Krajina koja već niz godina radi modne dodatke inovativnog pristupa oblikovanju i dizajniranju te kompaniji organskih materijala Sabant

VIDEO

Raw Bag autorice Mirjam Krajine i Sabant zagrebački su brendovi koji u dizajnu koriste razne inovacije. Predstavili su limitiranu kolekciju torbi 'Raw Bag x Beer skin' koje su oblikovane od pivske 'plant-based' kože. Koža biljnog porijekla zapravo je napravljena od ostataka iz pivske industrije.

Modna publika poznaje Raw Bag i autoricu Mirjam Krajinu po estetici zgužvanosti i spontanosti te su njezine kreacije dostupne u concept buticima u Parizu, Amsterdamu, Veroni, Firenci, Milanu, Berlinu… Mirjam pridaje veliku pažnju i načinu rada - pravila su 'minimal waste' i načelo održivosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tjedan mode Hermes 05:35

Njezine su dosadašnje kolekcije bile napravljene od prirodne kože, no u ovoj je limitiranoj kolekciji torbi korišten Beer skin - koža biljnog podrijetla napravljena od ostataka iz pivske industrije, materijala zagrebačkog brenda Sabant.

Kraća zelena jakna od samta: Mekana kreacija za svaki dan
Kraća zelena jakna od samta: Mekana kreacija za svaki dan

- Beer skin je visokokvalitetna koža biljnog podrijetla napravljena od ostataka ječma koji se koristio pri proizvodnji piva u Hrvatskoj, a sam se materijal dovršava i oblikuje u majstorskoj talijanskoj kožarskoj tvornici - otkrivaju Tamara Vučetić i Andrej Marić, vlasnici brenda Sabant.

Bave se proizvodnjom i prodajom kože biljnog podrijetla koja se izrađuje od otpadaka iz alkoholne industrije, a Beer skin njihov je
prvolansirani materijal čija će inovativnost uskoro biti potvrđena i patentom.

Kako izabrati savršeni grudnjak
Kako izabrati savršeni grudnjak

Zagrebački brend Sabant nudi i  razne tekstilne materijale biljnog podrijetla na globalnom tržištu, čija je proizvodnja održiva, a sirovina od koje nastaje jedinstveni materijal lokalno nabavljena.

Mirjam u svom radu obožava inovativnost, drukčiji pristup i istraživanje materijala te je ova suradnja odličan primjer kako dizajn, inovacija, domaća proizvodnja i ekologija imaju zajednički okvir.

Sabant i Raw Bag smatraju kako je rušenje granica očekivanog i ustaljenog nezaobilazan put prema inovaciji koji donosi potpuno drugačije, posebne proizvode, što je u današnjem vremenu prezasićenosti i hiperprodukcije vrlo bitno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirjam Krajina (@raw__bag)

- Kupci žele proizvode koji su inovativni, gdje je uložen trud u nastajanje, čija je proizvodnja održiva, a sama izvedba ekscentrična i drukčija - zaključila je Mirjam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla
HRVATICE LUDE ZA TRETMANOM

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla

Tretmani pomlađivanja spermom lososa, za kojim su lude mnoge Hrvatice, mogući su i u Hrvatskoj, a njime je zadovoljna i bivša Miss Universe Renata Lovrinčević Buljan