Za Gruziju ne mogu ništa komentirati, jer nisam niti bila, niti probala...ali da su Njemačka i Belgija ispred nas, to mi je baš gastronimski (i politički) nekorektno...i Grčka triba biti ispred njih...da Švicarska ispred Portugala i Grčke !?...da Velika Britanija i Nizozemska ispred Crne Gore, Bosne i Srbije !?...Bugarska !?...pogotovo šro im je glavni faktor bio "indigenous cuisine"...ukratko, u Hrvatskoj,Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Grčkoj, NITKO, bez obzira na ukus i preferencije, ne može ostati, ne gladan, nego odlično i zadovoljno nahranjen ;-)
Dk
Deaktivirani korisnik
04.2.2016.
Odustani
Slažem se ali se ne slažem da u Francuskoj nitko ne može ostati gladan jer škrtare s tom hranom tako da se niti vrabac ne bi najeo.
Također bih dodao Mađare na
listu.
Prikaži još ↓
druga violina
04.2.2016.
Odustani
Je Q., za Mađare se slažem...barem za onaj "mesni" dio populacije ;-)...i za porcije se slažem, ali govorimo o finoći okusa...a to imaju :-)
wi
wisefool
04.2.2016.
Odustani
druga violina Baš sam htio nešto slično komentirati. Velika Britanija i Nizozemska su za začelje, a Belgiju i Švicarsku spašava čokolada. Što se tiče hrane, Med
iteran je broj 1, i to ne samo u Europi već i u svijetu. Možda sam pristran, ali ja bih Hrvatsku stavio na 1. mjesto, baš zbog kombinacije mediteranske, "balkanske" i srednjoeuropske kuhinje. Imamo najbolje od svega. A odmah uz nas bih stavio Grke, Španjolce, Talijane i Bosnu.
Prikaži još ↓
druga violina
04.2.2016.
Odustani
Tako je wisefool...u Belgiju i Švicarsku idemo samo na desert...tko ne voli čokoladu, ima sira ;-)
Pe
Petokraka
04.2.2016.
Odustani
Hrvatska nikad nemoze biti ispred BIH I Srbije er od tamo pocinju vecina jela koje se koriste na prostorima bivse Jugoslavije ...
druga violina
04.2.2016.
Odustani
I te kako može Petokraka. I je. Zbog raznolikosti kuhinje, i priprema jela. Ako ćeš se tako striktno držati mesnih jela i njihove pripreme, onda možemo korijene
povući do Turske, složit ćeš se ;-)
Prikaži još ↓
wi
wisefool
04.2.2016.
Odustani
Petokraka griješiš. Samo dio jela korijene vuče iz Srbije i Bih. Kakve veze imaju dalmatinski, zagorski i istarski recepti sa Srbijom i Bih? Pa čak i mnoga slav
onaska jela nemaju veze sa njima. Kao što sa njima nemaju nikakve veze ni vina i piva. Hrvatska gastronomija je puno bogatija, a osim autohtonih i balkanskih, tu su i talijanski, austrijski i madjarski utjecaji.
Prikaži još ↓
john_doe
04.2.2016.
Odustani
slazem se s tobom...medutim, svicarska ima jako dobru "kuhinju" tko je zaista probao "prava" jela....nisu samo cokolada i sir u pitanju :) u svakom slucaju, med
iteranska "kuhinja" je najbolja :)
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .