Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatice u Bugarskoj kreću po EP, u nedjelju dočekuju Srbiju

Hrvatice u Bugarskoj kreću po EP, u nedjelju dočekuju Srbiju

posebno je prvi 'prozor' neugodan jer je prva utakmica na rasporedu nakon samo dva dana treninga, i to protiv Bugarske koja je na svom terenu i koja godinama igra u istom sastavu, kaže izbornik Bralić

VIDEO

Ženska košarkaška reprezentacija Hrvatske u srijedu je otputovala u bugarski Botevgrad na prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023., a susret protiv Bugarske je dan kasnije (18 sati).

- U našoj su skupini tri reprezentacije, uz nas tu je vrlo solidna reprezentacija Bugarske i Srpkinje koje su prvakinje Europe i četvrte s Olimpijskih igara. Sigurno je da skupina nije nimalo jednostavna, posebno je prvi 'prozor' neugodan jer je prva utakmica na rasporedu nakon samo dva dana treninga, i to protiv reprezentacije Bugarske koja je na svom terenu i koja godinama igra u istom sastavu. Uvijek im malo nedostaje da se plasiraju na Europsko prvenstvo i dio su ozbiljne priče u europskoj košarci. Zatim igramo protiv reprezentacije Srbije koja se priprema isključivo za tu utakmicu jer, s obzirom da nismo skupina od četiri ekipe, one pauziraju prvo kolo - kazao je uoči puta izbornik reprezentacije Stipe Bralić.

Hrvatice kreću po Eurobasket: Eh, kad bismo iznenadili Srbiju
Hrvatice kreću po Eurobasket: Eh, kad bismo iznenadili Srbiju

Utakmica protiv Srbije je u nedjelju, 14. studenoga, u Zaboku. Izbornik Bralić bez obzira na očite poteškoće vjeruje u svoju reprezentaciju.

- Nije bilo jednostavno ni u prošlim kvalifikacijama, imali smo sličan put (u gostima kod Latvije, kući s Njemačkom) pa smo prošli… Cure su dobro raspoložene, dobro rade, vrijedno treniraju. Nije jednostavno u dva dana skupiti 14 igračica iz 14 različitih klubova, svaka ima svoj način igre, svoj sustav igranja u napadu i obrani, no nadam se da ćemo se uspjeti posložiti. Ipak, je tu i dio reprezentacije koja je nastupala na Europskom prvenstvu u Francuskoj ovog ljeta i vjerujem da ćemo dobro odigrati ove utakmice.

Kapetanica reprezentacije Ivana Dojkić vjeruje da ovaj prvi kvalifikacijski ciklus mogu završiti s pobjedama.

- Očekuju nas dvije veoma zahtjevne utakmice. Utakmica na gostujućem terenu protiv Bugarske je prva utakmica na kojoj moramo iskoristiti svježinu, zajedništvo i da s dobro odigranom utakmicom iza nas uđemo u susret protiv Srbije u nedjelju. Sigurno da nam neće biti jednostavno, pogotovo s europskim prvakinjama. Nadam se ipak da ćemo nakon samo dva dana treninga završiti kvalifikacijski ciklus s pobjedama.

Europsko prvenstvo 2023. će izboriti prvoplasirane ekipe iz svake od deset skupina te četiri najbolje drugoplasirane ekipe. Igrat će se u tri kvalifikacijska ciklusa, u studenom 2021., zatim u studenom 2022. te u veljači 2023.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!