Obavijesti

Sport

Komentari 7

Hrvat se natječe na zloglasnoj moto utrci: 'Cijeli sam krug odvezao s osmijehom na licu...'

Hrvat se natječe na zloglasnoj moto utrci: 'Cijeli sam krug odvezao s osmijehom na licu...'
6

Loris Majcan natječe se na utrci Isle of Man TT na kojoj je život izgubilo 269 motociklista. U ponedjeljak su počele kvalifikacije, a Hrvat je imao problema s elektronikom, dok ga je u utorak zaustavilo loše vrijeme

VIDEO

Trostruki prvak Hrvatske u motociklizmu u kategoriji 600cc Loris Majcan (28) trenutačno se nalazi na britanskom otočju Man, gdje nastupa na zahtjevnoj utrci Isle of Man TT. Radi se o jednoj od najizazovnijih i opasnijih utrka svijeta, vozi se uzduž otoka na zatvorenim prometnicama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Loris Majcan 00:55

Loris se natječe u klasi Supersport, a nažalost, sreća ga nije pratila u dva dana natjecanja. U prvim kvalifikacijama, koje su se održale u ponedjeljak, Loris je imao problema s elektronikom zbog čega je morao odustati nakon prolaska kroz dva sektora. 

Hrvatski predstavnik, inače tek drugi u povijesti nakon Emila Mokrovčaka 1997. godine, dobro se snašao i posudio mobitel od gledatelja kako bi javio boksu kako je sve u redu, jer su padovi i teške ozljede učestali prizor na utrci. Čak 269 motociklista izgubilo je život na ovoj utrci od prvog izdanja 1907. godine.

U utorak su trebale biti održane druge kvalifikacije, ali su one odgođene zbog kiše. Sreća u nesreći je što su organizatori pomaknuli kvalifikacije i Loris u srijedu, od 19.20 sati, ponovno izlazi na stazu.

- Prvi izlazak na stazu bio je nevjerojatan, nemam riječi. Bilo je baš nevjerojatno, imao sam osmijeh na licu cijeli krug. Bilo je ludo i jako zabavno, ovdje sam da uživam u prvoj godini. Jako dobro poznajem stazu, sve je kako sam zamišljao, ovo je bilo dobro iskustvo i veselim se kvalifikacijama nakon što sam imao problem s elektronikom. Nadam se dobrom vremenu - rekao je Majcan za službenu stranicu Isle of Man TT. 

Veliki je izazov pred trostrukim prvakom Hrvatske u motociklizmu (kategorija 600cc), Lorisom Majcanom (28). U svibnju će nastupiti na izazovnoj utrci Isle of Man TT, koja je ozbiljan izazov i za najbolje vozače motocikliste na svijetu i time postati tek drugim Hrvatom (nakon Emila Mokrovčaka 1997.) koji će nastupiti na toj utrci.

Loris može biti zadovoljan što je imao čak 11. najbolje vrijeme od 60-ak natjecatelja na prvom dijelu staze prije nego što ga je zaustavio problem s elektronikom.

- Da, treba mi što više vremena na stazi, tako da mi je žao zbog toga. Iduća mi je prilika u srijedu. Što mogu? Ne mogu se boriti s vremenom, u srijedu idemo pun gas - zaključio je hrvatski predstavnik.

Utrku Isle of Man TT možete gledati preko streaming usluge TT Plus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...
ODUŠEVIO JE

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...

City je primio gol u 26. minuti, ali Mateo Kovačić predvodio je povratak aktualnog prvaka u utakmicu. Izjednačio je u 32. minuti, a na početku drugog dijela zabio i drugi gol
Što točno želi Osijek? Ovakva igra je ispod svake razine kluba
DOJMOVI S DROSINE

Što točno želi Osijek? Ovakva igra je ispod svake razine kluba

Plus+ Federico Coppitelli je "preživio" ispadanje od azerbajdžanske Zire i veliku krizu na startu prvenstva, ali kada Osijek protiv Istre prvi put u okvir zapuca u 84. minuti, znači da neke stvari ne štimaju