Obavijesti

Sport

Komentari 76

HRT prvi put za vrijeme Eura u studio doveo ženu. Doktorica je nogometa, evo o kome je riječ

HRT prvi put za vrijeme Eura u studio doveo ženu. Doktorica je nogometa, evo o kome je riječ

Doktorica je nogometa i profesorica na Kineziološkom fakultetu. Bivša je reprezentativka, izbornica futsal reprezentacije te velika zaljubljenica u nogomet. Prvi je ovo put u povijesti da na HRT-u žena analizira nogomet

VIDEO

Posljednji dan osmine finala Europskog prvenstva donio je i jedno iznimno pozitivno iznenađenje. HRT je u studijskoj emisiji po prvi put tijekom Eura predstavio stručnu analitičarku. Do sada su standardni sastav stručnih komentatora i analitičara činili Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Mario Cvitanović, Vedran Ješe, Robert Matteoni, ranije i Mario Carević te Joško Jeličić, no u utorak je nacionalna televizija po prvi put u svojem programu predstavila ženu analitičarku, Tihanu Nemčić Bojić (36).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tko je prva žena komentatorica nogometa na HTV-u? Pogledajte njen put, trenirala je i muškarce 00:53

Nogomet od malih nogu velika strast

Doktorica je nogometa i profesorica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Bivša je reprezentativka, izbornica futsal reprezentacije te velika zaljubljenica u nogomet.

- Nemoguće je izbjeći emocije, ali s obzirom na posao i na fakultet, sa studentima uvijek pokušavam što objektivnije analizirati utakmice, tako da se trudim da sam uvijek u nekakvom izoliranom okruženju, da nije navijački dio, pa da onda mogu vidjeti što se u stvari dogodilo i na kraju analizirati s drugima - rekla je Nemčić Bojić u emisiji.

Nemčić je bila i glavna trenerica muške momčadi NK Trnje, uz Danijela Pranjića. Danas je jedna od najvećih stručnjakinja za futsal, a u igračkoj karijeri bila je bolja od mnogih poznatijih muških kolega. Njezin prvi klub bili su njezini Križevci, zatim i ŽNK Dinamo.

Doktorica nogometa i trenerica s Uefa Pro licencom

Uslijedili su nastupi za žensku U19 i A nacionalnu vrstu. Bila je izbornica ženskih reprezentacija do 15 i 17 godina te pomoćna trenerica U19 reprezentacije. U jednom trenutku shvatila je da su manji tereni njezin forte, a profesionalnu karijeru u futsalu ostvarila je igrajući u talijanskoj Serie A.

Završila je edukaciju na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza za nogometnog trenera s licencom Uefa Pro, a nosi i titulu doktorice znanosti u području kineziologije sporta. Specijalizirala se u istraživanjima vezanima uz tehničko-taktički segment nogometa i futsala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 76

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...
ODUŠEVIO JE

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...

City je primio gol u 26. minuti, ali Mateo Kovačić predvodio je povratak aktualnog prvaka u utakmicu. Izjednačio je u 32. minuti, a na početku drugog dijela zabio i drugi gol
VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana
RIJEKA NEPREPOZNATLJIVA

VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana

Koprivničanima je poništen gol, a odluka suca Marija Zebeca je u najmanju ruku dvojbena. Rijeka nije uspjela zabiti i ispada da bi Slavenu gol Kovačića bio dovoljan za drugu pobjedu u sezoni