Obavijesti

News

Komentari 47

VIDEO Andrej Plenković o pregovorima: 'Atmosfera je dobra, idemo prema rješenju...'

VIDEO Andrej Plenković o pregovorima: 'Atmosfera je dobra, idemo prema rješenju...'

Sjednica Šireg predsjedništva HDZ-a održana je u Gradskom odboru HDZ-a Grada Zagreba, nakon čega je izjavu za medije dao Andrej Plenković

VIDEO

Andrej Plenković je rekao kako su glavna tema bili pregovori s Domovinskim pokretom, koji bi se ovog tjedna trebali finalizirati po svim ključnim pitanjima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pohvalio se početkom kampanje za europske izbore i dolazak predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen u Hrvatsku. Usput je nanovo spomenuo sve uspjehe kojima se ponosi i poentirao da je slogan kampanje baš zato “Snažna i važna”.

- Aktivnosti i radom potrudit ćemo se da potpora biračkog tijela ostane velika - izjavio je Plenković i potom još jednom čestitao Baby Lasagni na uspjehu.

Komentirao je pregovore s Domovinskim pokretom.

- Što se tiče razgovora oko formiranja Vlade, oni su u tijeku. Razgovaramo s partnerima i očekujem da ćemo narednih dana dogovoriti programska načela Vlade i njen sastav. Atmosfera je dobra i polako idemo prema rješenju - rekao je.

Iz Domovinskog pokreta i dalje govore o rodnoj ideologiji, Muzeju komunističkih žrtava...

- Rodna ideologija nije politika Vlade niti HDZ-a. Što se tiče žrtava totalitarnog režima, osuđujemo zločine svih njih. Nacizma, fašizma i komunizma... Što se tiče naših stavova, čvrsti su i jasni pa ne vidim kako bi to predstavljalo otvorena pitanja. Blizu smo zajedničkih stajališta - izjavio je Plenković.

Nije mogao reći tko će biti ministar gospodarstva, niti tko će dobiti druge pozicije, ali potvrdio je da bi u petak 17. svibnja mogla biti formirana Vlada.

- Neće tu biti nekih velikih iznenađenja, ljudi su dobili izbore, to moramo honorirati. Manjine će sigurno imati potpredsjednika Sabora - kazao je.

Kandidat za predsjedničke izbore još uvijek nije poznat.

- Idemo korak po korak, želimo snažiti poziciju HDZ-a u svim izbornim izazovima - dodaje.

No, prije same sjednice upitali smo političare kako idu pregovori te ostaju li na ministarskim pozicijama.

Tomo Medved je na upit kako idu pregovori, odgovorio "sve ide dobro". Branko Bačić je komentirao uhićenje načelnike Općine Smokvica.

- Nisam upoznat s tim, ali znam da su tamo radovi stali već duže vrijeme. O detaljima nisam upoznat - kratko je komentirao te dodao da o tome hoće li on ostati ministar odlučuje premijer. 

I Gordan Grlić Radman je upitan ostaje li ministar, no nije ništa komentirao po tom pitanju.

Goran Jandroković je kazao kako pregovori idu odlično, dok je Šime Erlić na pitanje hoće li i dalje biti ministar rekao: "Vidjet ćemo".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'
CIJELE KUĆE ZATRPANE

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'

Tisuće tona kamenja iz tog kamenoloma kod Jablanice palo je na cijelo naselje i napravilo branu, a onda se voda slila u jednu dolinu. Sve se dogodilo i minuti, oko dva sata iza ponoći, kažu vlasti u BiH