Obavijesti

News

Komentari 24

Harris izbacila Trumpa iz takta, a onda mu je Taylor 'zakucala': 'Rekao je 30 laži, ona tek jednu'

Harris izbacila Trumpa iz takta, a onda mu je Taylor 'zakucala': 'Rekao je 30 laži, ona tek jednu'

Harris je u 90 minuta debate ostavila energičniji dojam, uzdrmavala je Trumpa osobnim napadima i oštrim komentarima te se tako više puta našao na konopcima, davajući nervozne odgovore punih neistina

VIDEO

Demokratska potpredsjednica Kamala Harris uspjela je isprovocirati i izbaciti iz takta republikanca Donalda Trumpa te ga natjerati na defenzivu u žestokoj televizijskoj debati. Iako su se rukovali, što nije bio slučaj s Joe Bidenom koji je odustao od utrke za Bijelu Kuću, Trump i Harris nisu se složili u političkim pitanjima. Harris je u 90 minuta debate ostavila energičniji dojam, uzdrmavala je Trumpa osobnim napadima i oštrim komentarima te se tako više puta našao na konopcima, davajući nervozne odgovore punih neistina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Harris i Trump 02:59

Trump ih je u debati iznio zapanjujuću količinu. Kako je pokazalo preliminarno prebrojavanje CNN-a, riječ je o više od 30 laži koje je rekao tijekom ove predsjedničke debate. Harris je bila preciznija, a CNN navodi kako su u njezinom govoru pronašli samo jednu lažnu tvrdnju. Ako se rasprave dobivaju i gube na tome koji kandidat najbolje iskorištava pitanja u kojima je jak odnosno i brani ili skreće pažnju s područja na kojima je slab, sinoćnja debata išla je u korist potpredsjednice SAD-a, piše BBC. U debatu je ušla pokušavajući izazvati Trumpa i puno puta je u tome uspjela. Ostavilo je to dojam da je demokratska kandidatkinja imala prednost tijekom većeg dijela debate.

Harris-Trump presidential debate hosted by ABC in Philadelphia, Pennsylvania

Provocirala je republikanskog suparnika, a on je prihvatio izazov, ponekad povisio glas, branio se, lagao i odmahivao glavom. Harris je bila oštra kada je rekla da bi Amerikanci trebali otići na njegov skup jer bi onda tek shvatili da ih napuštaju zbog iscrpljenosti i dosade. Većinu svog govora, na temu koja je trebala biti jedno od njegovih najjačih područja, potrošio je braneći veličinu svojih skupova i omalovažavajući njezine. Odbrusio joj je da na njezine skupove nitko ni ne ide.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Harris i Trump 02:53

Jedan od bizarnih trenutaka na debati bila je i rasprava o migrantima, na koju se vratio nakon što je Harris ismijala njegove skupove, a prilikom koje je Trump rekao da haićanski imigranti u gradu Springfieldu, u Ohiju, otimaju i jedu kućne ljubimce svojih susjeda.

Harris-Trump presidential debate hosted by ABC in Philadelphia, Pennsylvania

Njegov potpredsjednički kandidat, senator J.D. Vance proširio je tu glasinu, a koja je potekla iz viralnih objava na društvenim mrežama, a kako bi potaknula strahove među građanima zbog rastuće haićanske populacije u Springfieldu. Nema nikakvih dokaza, vjerodostojnih izvještaja ili konkretnih tvrdnji da su kućni ljubimci stradali od njih. Trump je tijekom debate rekao da je informacije o tome dobio od "ljudi na televiziji koji kažu da im je pas uzet i iskorišten za hranu". Harris se na to nasmijala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Harris i Trump 01:03

Američka pop megazvijezda Taylor Swift podržala je demokratsku potpredsjednicu Kamalu Harris. Swift je u objavi na Instagramu rekla da će glasati za potpredsjednicu SAD-a na američkim izborima 5. studenoga za koje ankete pokazuju da će biti vrlo neizvjesni. Uz to, objavila je i sliku pjevačice s mačkom, a izjavu je potpisala "ljubiteljica mačaka bez djece".

Taylor Swift podržala je Harris nakon debate s Trumpom: 'Bori se za prava, treba nam ratnica!'
Taylor Swift podržala je Harris nakon debate s Trumpom: 'Bori se za prava, treba nam ratnica!'

Time je aludirala na primjedbe koje je prethodno iznio Trumpov kandidat za potpredsjednika JD Vance, a u jednom intervjuu vodeće demokrate je opisao kao "gomilu ljubiteljica mačaka bez djece". Time je nokautirala "dobrano načetog" Trumpa, piše USA Today. 

- Glasat ću za Kamalu Harris i Tima Walza na predsjedničkim izborima 2024. Glasam za @kamalaharris jer se ona bori za prava i stvari za koje vjerujem da trebaju ratnika da ih brani - rekla je Swift u svojoj objavi. 

Singer Taylor Swift endorses Democratic Vice President Kamala Harris in a post on Instagram

Trump je ušao u ovu debatu s nadom da će preokrenuti negativne trendove, dok je Harris dobila dosad najveću priliku da se predstavi biračima, s obzirom da ankete pokazuju da više od četvrtine vjerojatnih birača smatra da ne zna dovoljno o njoj.  Žestoki okršaj smatra se vrhuncem preostala dva mjeseca predizborne kampanje, uoči predsjedničkih izbora 5. studenog. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Vatikan Međugorju dao status 'Nihil Obstat'! Evo što to znači. Upozorio i na 'navodne vidioce'
PAPA BLAGOSLOVIO

Vatikan Međugorju dao status 'Nihil Obstat'! Evo što to znači. Upozorio i na 'navodne vidioce'

Iz Vatikana kažu kako je potrebno razjasniti moguće zabune oko Međugorja koje mogu navesti neke male skupine da iskrive to duhovno iskustvo. Na kraju dokumenta je i upozorenje

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm
NOVO POGORŠANJE

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm

Stiže novo pogoršanje vremena koje će donijeti naoblačenje i kišu u većem dijelu zemlje. Nakon stabilnijeg razdoblja, u četvrtak se očekuju oborine, osobito u istočnim i južnim krajevima
Otac i sin iz Hrvatske poginuli u stravičnoj nesreći kod Venecije
VIDEO: ZABILI SE U KAMION

Otac i sin iz Hrvatske poginuli u stravičnoj nesreći kod Venecije

Oba vozila kretala su se u istom smjeru. U trenutku nesreće promet je tekao normalno. Auto se zabio u teretno vozilo koje se kretalo ispred njega iz zasad neutvrđenih razloga, objavili su Talijani