Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Hajduku je ispravno poništen gol, a penal za Rijeku nije bio'

'Hajduku je ispravno poništen gol, a penal za Rijeku nije bio'

Sporan je bio i poništen gol Fruka protiv Rijeke, kao i nespretna situacija na susretu Slaven - Osijek, kada je Bebek najprije dosudio prekršaj nad Peroševićem pa nakon intervencije VAR-a penal za 'farmaceute'

VIDEO

Završilo je i 30. kolo HNL-a. Rijeka je propustila odvojiti se u borbi za Europu, a Hajduk je iskoristio kiks Dinama kod Istre i približio se na 10 bodova zaostatka. Kolo je, svakako, obilježila i Gorica, koja je pobjegla s dna i gurnula Šibenik u provaliju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

- Suđenje je bilo u redu, imamo nekoliko situacija, ali sve je ispravno odlučeno, nema grešaka i to je najvažnije - rekao je sudački ekspert i bivši nogometni sudac Darko Cvitković u uvodu analize u emisiji Studio HNL na MAXSportu pa prionuo na posao.

Slaven - Osijek 2-1, sudac Ivan Bebek

93. minuta, penal za Slaven. Bebek je najprije dosudio prekršaj nad Peroševićem, ali poziva ga VAR da je bilo igranje rukom

- Čak je i postojao nekakav mali kontakt. Je li on dovoljan za kazneni udarac ili nije, sad nećemo o njemu. On je pokazao na kazneni udarac, komunicirao je s VAR-om, koji mu je skrenuo pažnju na igranje rukom. Ispravno je dosudio kazneni udarac. Nema tu ničega spornog. Bilo je igranje rukom, kazneni je udarac i gotovo.

Je li bilo simuliranje Peroševića? Treba li mu dati opomenu zbog toga?

- Kontakta je bilo. Nije se bacio, ne bih mu pokazao karton. Sve ispravno i kažnjivo igranje rukom.

Slaven Belupo i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

Četiri minute nadoknade, na kraju se igralo 11 minuta. VAR provjera trajala je dugo. Je li u redu da se tako dugo igra?

- Pravilno je to bilo. Ne znam što je sve zaustavio, zbog čega. Imali smo i kazneni udarac jer svaki dosuđeni kazneni udarac je najmanje jedna minuta nadoknade. Ovdje se još tri minute gledalo. Kazneni udarac je u svakom slučaju i nema diskusije.

Hajduk - Varaždin 2-0, sudac Zdenko Lovrić

2. minuta, nije priznat pogodak Hajduka zbog prekršaja

- Vidi se na snimci da je igrač Hajduka br. 25 (Awaziem op.a.) napravio prekršaj. Ispravno je dosuđen prekršaj za obranu i nema pogotka. Držao ga je, još i povukao za sobom. Nema gola i prekršaj je.

Split: Utakmica 30. kola SuperSport HNL između Hajduka  i Varaždina

Gorica - Rijeka 1-0, sudac Ante Čulina

2. minuta, nije priznat gol Gorice zbog zaleđa

- VAR je donio ispravnu odluku. Prvo da malo pojasnimo zaleđe. Imamo položaj zaleđa i zaleđe. Položaj zaleđa nije kažnjiv i igrač koji je bio u položaju, ali se nije aktivno uključio u igru, i postignut je gol, on nikoga ne ometa i pogodak bi bio regularan. Međutim, ovdje je bijeli igrač ispred igrao petom (Štiglec op.a.). To se vidi na VAR-u. A on je bio u položaju zaleđa. I on (Bralić op.a.) se vratio iz položaja zaleđa, aktivno se uključio, napao igrača i to je zaleđe. Utjecao je na igru. Kad je igrač u zaleđu? Kad se nalazi na suparničkoj polovici terena, kad je je bliže poprečnoj crti odigrane lopte i pretposljednjega igrača obrane. I ovdje to sve imamo ispunjeno. I ponovno kažem, to nije kažnjivo. Ali kada se igrač iz položaja zaleđa vrati i aktivno uključi u igru, kao što je ovdje napao igrača i otišao po loptu, ili da je ometao vrataru pregled, kada se aktivno uključi u igru, više nema položaja, to je zaleđe i gotovo. To moramo raščistiti.

Velika Gorica: Gorica pobjedila Rijeku i maknula se s posljednjeg mjesta na ljestvici HNL-a

37. minuta, pad Frigana, uz njega Krizmanić. Penal za Rijeku?

- Sudac je dobro postavljen i vidi situaciju. Bijeli je izbio loptu i nakon toga je došlo do kontakta. Čim je bijeli prvo igrao loptom, došlo je do kontakta, to više nije ništa. Ovo je čista situacija i nema kaznenog udarca.

12. i 80. minuta, Raspopović dva žuta kartona

- Prva situacija, nema se što diskutirati, čista opomena igraču. Druga situacija, tu je bio nekakav kontakt, ali se igrač baca. I još je krenuo lijevom nogom, logično je da ide desnom ako pada. Mislim da je sudac ispravno dosudio, da je igrač htio naglasiti kontakt i iznuditi kazneni udarac. A prema pravilima mora ga kazniti za simuliranje, da bi sudac svima dokazao da ima igru pod kontrolom i da ga se ne može varati. Opravdan žuti karton.

Velika Gorica: Gorica pobjedila Rijeku i maknula se s posljednjeg mjesta na ljestvici HNL-a

Lokomotiva - Šibenik 1-0, sudac Dario Bel

- Nema detalja za analizu.

Istra - Dinamo 0-0, sudac Duje Strukan

- Nema detalja za analizu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...
ODUŠEVIO JE

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...

City je primio gol u 26. minuti, ali Mateo Kovačić predvodio je povratak aktualnog prvaka u utakmicu. Izjednačio je u 32. minuti, a na početku drugog dijela zabio i drugi gol
VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana
RIJEKA NEPREPOZNATLJIVA

VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana

Koprivničanima je poništen gol, a odluka suca Marija Zebeca je u najmanju ruku dvojbena. Rijeka nije uspjela zabiti i ispada da bi Slavenu gol Kovačića bio dovoljan za drugu pobjedu u sezoni