Obavijesti

News

Komentari 9

Gušili se u samoborskoj srednjoj školi, svi poslani kućama: 'Bilo je kao da nam britva reže grlo'

Gušili se u samoborskoj srednjoj školi, svi poslani kućama: 'Bilo je kao da nam britva reže grlo'
1

U ponedjeljak oko 14 sati učenici i djelatnici u zgradi tri srednje škole u Samoboru kašljali su i gušili se zbog nepoznate tvari. Na teren su izašle sve službe. Svi su poslani kućama, u školi je bila i sanitarna inspekcija

VIDEO

Zbog zasad neutvrđene tvari u zraku, dio učenika i djelatnika samoborske Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole u utorak je dobio napade kašlja i gušenja u školskoj zgradi. Ravnateljica ekonomske škole Mirjana Kroflin odmah je prekinula nastavu, sve iz škole poslala na zrak, a onda i kući, te odmah obavijestila vatrogasce, policiju i ostale nadležne službe. Do incidenta je došlo oko 13.50 sati, a sve je potrajalo sat vremena. Tri škole pohađa oko 1300 učenika u dvije smjene, uz 200-tinjak zaposlenih. U školi su u tome trenutku taman bile obje smjene, kaže nam ravnateljica Kroflin.

- Čekamo rezultate analize, u školi su bile sve službe. Zasad se ne može reći o čemu se radi, možda je nešto bačeno, ali to tek treba utvrditi. Osjećaj je bio vrlo neugodan, nije bilo nikakvog mirisa, kao da vam netko britvom reže grlo - opisala nam je Mirjana Kroflin.

Odmah su, kazala nam je, otvorili sve prozore i vrata, a ravnateljica je pozvala vatrogasce, policiju i ostale službe. 

- Čim smo napravili propuh i izašli iz zgrade, svima je bilo bolje. Djeca su danas u redu, svi su opet na nastavi, no jučer je nekima bilo dosta loše, jače su reagiralli, pa su ih pregledali djelatnici Hitne. U školi ima i djece s respiratornim problemima, a i treba uzeti u obzir psihološki faktor - istaknula je ravnateljica koja je sve učenike iz obje smjene poslala kući.

Jedna je učenica zadržana na pretragama, a tri su puštene kući nakon uzimanja krvnih nalaza. Nastava se dan poslije odvija normalno i zasad nema nikakvih problema.

Policija nam je potvrdila kako su oko 14 sati dobili dojavu o incidentu, te su uz druge službe izašli na teren.

- Policijska uprava zagrebačka, 12. prosinca 2023. godine oko 14 sati, u Samoboru, Hebrangovoj ulici, zaprimila je dojavu o otežanom disanju polaznika u školi.  Uz policijske službenike na mjesto događaja su izašli i vatrogasci koji su obavili potrebne radnje iz svoje nadležnosti, kao i hitna medicinska pomoć. Tijekom navedenog nisu utvrđene tjelesne ozljede polaznika, kao niti okolnosti koje bi bile ugrožavajuće po zdravlje polaznika i nastavnog osoblja odgojno-obrazovne ustanove - izvijestili su nas.

Sad čekaju rezultate analize. Radilo se o agresivnom agensu, sumnja se da je nešto bačeno. Vatrogasci su provjerili radi li se možda o kakvom curenju plina ili nečeg sličnog, no ništa nije ustanovljeno. U školi je u utorak bila i sanitarna inspekcija koja je uzela uzorke vode. 

Ravnatelj Srednje strukovne škole Davor Škiljan za Jutarnji je ispričao kako je bio uz vatrogasce dok su provjeravali školu no nisu uspjeli ništa detektirati, nije bilo plina u zraku, a razina kisika je bila odgovarajuća.

Svi se nadaju da neće biti sličnih problema.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.

FOTO Jeste li ih vidjeli? Fabian i Dora (14) su nestali u Zagrebu!
NESTALO DVOJE DJECE

FOTO Jeste li ih vidjeli? Fabian i Dora (14) su nestali u Zagrebu!

Dora je visoka 168 cm, smeđe kose i srednje tjelesne građe, a bila je odjevena u jaknu bež ili crne boje. Fabian je visok 170 cm, ima smeđu kosu, a bio je odjeven u crni donji dio trenirke, duksericu i crne tenisice
UZNEMIRUJUĆE U Slavonskom Brodu prebili dječaka. Ravnatelj škole pozvao policiju i roditelje
CIPELARILI SU GA

UZNEMIRUJUĆE U Slavonskom Brodu prebili dječaka. Ravnatelj škole pozvao policiju i roditelje

Kako smo neslužbeno doznali, učenici druge srednje škole sačekali su dječaka te su ga prebili. Policija nam je potvrdila da su odmah izašli na teren