Obavijesti

News

Komentari 14

Grad: Ministarstvo je sve znalo i davalo nam podršku. Neka se izjasni Zavod za socijalnu skrb

Grad: Ministarstvo je sve znalo i davalo nam podršku. Neka se izjasni Zavod za socijalnu skrb

Ministarstvo obrazovanja zatražilo je od Grada Zagreba da izda novo rješenje o školovanju problematičnog dječaka. Grad odgovara: Ne možemo ništa bez suradnje roditelja, ali Ministarstvo je to sve znalo i prije

Gradski ured u stalnoj je komunikaciji s ministarstvom i drugim tijelima te je proveo sve aktivnosti dogovorene na sastanku u Uredu pravobraniteljice prije desetak dana. Resorno ministarstvo upoznato je sa svakim poduzetim korakom ovog Ureda, i to od samog početka ovog slučaja te dosad nije imalo nikakve primjedbe na postupanja Ureda, štoviše, u medijskim istupima, a posljednjim jučer kasno navečer, potvrdilo da je Ured proveo sve u skladu s ovlastima.

Odgovor je to koji je uputio zagrebački Gradski ured za obrazovanje medijima, nakon što je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih javno objavilo kako zahtijevaju novo Rješenje o nastavi za problematičnog dječaka iz novozagrebačke škole.

Time se nastavlja prepucavanje institucija koje se nadovezuje na ružnu bitku odvjetnika i roditelja zbog neprimjerenog ponašanja 9-godišnjaka. 

Iz Gradskog ureda za obrazovanje objašnjavaju kako su roditelji uložili žalbu na rješenje o primjerenom obliku obrazovanja spomenutog učenika (ovo koje je sad na snazi, individualizirani program u redovnom razredu, bez pomoćnika). No u drugom stupnju potvrdilo ga je samo Ministarstvo. Rješenje je doneseno prema prijedlogu stručnog povjerenstva škole, a sukladno zdravstvenoj i drugoj dokumentaciji koju su prethodnoj školi dostavili roditelji.

Za donošenje novog rješenja, ističu, nužna je suradnja roditelja koje - nema. 

Preduvjet za donošenje novog rješenja jest zdravstvena i druga dokumentacija koju školi, odnosno stručnom povjerenstvu mogu dostaviti jedino roditelji. Ističemo, pritom, da niti škola niti Gradski ured nemaju mehanizam kojim roditelje mogu prisiliti na dostavu potrebne dokumentacije već se, u slučaju poteškoća s pribavljanjem dokumentacije, traži intervencija Zavoda za socijalni rad, a Zavod, po potrebi, može podnijeti zahtjev nadležnom sudu - navode iz Gradskog ureda i upućuju na Zavod i resorno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs pozvao je roditelje da vrate djecu u školu. Za četvrtak je najavljen sastanak svih dionika u školi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14
Roditelji za 24sata ispričali sve što je dječak radio njihovoj djeci u sadašnjoj i dvije bivše škole
SLUČAJ PROBLEMATIČNOG UČENIKA

Roditelji za 24sata ispričali sve što je dječak radio njihovoj djeci u sadašnjoj i dvije bivše škole

Plus+ 'Ponašao se nasilno i vulgarno', kažu, a Hrvatski zavod za socijalni rad od ožujka 2022. postupa nad dječakovom obitelji, a rezultata nema. Iz jedne škole se ispisao cijeli razred zbog njega, a u drugoj djeca radi njega ne idu na nastavu
Roditelji curice koja se ozlijedila u vrtiću traže premještaj. Grad: 'Djelatnice su napravile grešku'
MUČNI SLUČAJ IZ SLAVONIJE

Roditelji curice koja se ozlijedila u vrtiću traže premještaj. Grad: 'Djelatnice su napravile grešku'

Gradonačelnik Mirko Duspara izrazio je žaljenje zbog ovog događaja i složio se s roditeljima da su djelatnice vrtića napravile neoprostivu grešku