Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Goruće torte 'zapalile' internet - evo kako ih napraviti kod kuće

Goruće torte 'zapalile' internet - evo kako ih napraviti kod kuće
5

Kreativni slastičari smjestili su jestivi papir između dva sloja kreme, koju su prethodno stavili samo po rubu torte. Zapaliti papir možete i rođendanskom svjećicom za pravi 'wow' efekt

Goruće torte mogu se pohvaliti pravim "wow" efektom i u samo nekoliko dana postale su viralni hit na društvenim mrežama. Riječ je o tankom gornjem sloju koji se zapali pa nakon nekoliko trenutaka nestane i otkrije pravu tortu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vrgorac srednja škola 2 01:55

Iako izgledaju poput čarolije, trik je u jestivom wafer papiru, koji se izrađuje od krumpirova škroba, maslinova ulja i vode.

Kreativni slastičari smjestili su papir između dva sloja kreme, koju su prethodno stavili samo po rubu torte. Kad papir izgori, torta je spremna za konzumaciju.

@cakesbynams Replying to @A Mess how about for a mini valentines day #burnawaycake 👀 (actual burn time) use a better lighter so you dont get the little bit in the middle 😭💝 #valentinesday ♬ so this is love - soft girl aesthetic

Na ovaj papir moguće je printati u boji, pa je efekt iznenađenja koji krije slika još veći. Ako odlučite okušati se u ovom pothvatu, jestivi papir wafer možete nabaviti u specijaliziranim trgovinama i nekim slastičarnicama, kao i naručiti print po želji.

Torta od sira i jagoda gotova je za tren, a tako brzo će i 'nestati'
Torta od sira i jagoda gotova je za tren, a tako brzo će i 'nestati'

Nakon što napravite tortu, napravite visoki rub od kreme i postavite papir, na koji ćete dodati još jedan kremasti rub za realističan efekt. Zapalite papir i oduševite trikom sve nazočne. 

storyeditor/2024-01-31/torta.png

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17
Znojite se po noći? Evo zašto se to događa i kako si pomoći
NEUGODNA POJAVA

Znojite se po noći? Evo zašto se to događa i kako si pomoći

Sasvim je normalno znojiti se tijekom noći. Stalno se znojimo, a dodatak tople posteljine i pidžame to može učiniti vjerojatnijim. Iako se misli da je znojenje u snu veći problem ljeti, ono se događa i zimi