Obavijesti

News

Komentari 15

Gorio sjenik kod Karlovca pa unutra eksplodirala zolja: Policija pronašla hrpu oružja

Gorio sjenik kod Karlovca pa unutra eksplodirala zolja: Policija pronašla hrpu oružja

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i da su zbog aktiviranja i eksplozije ručnog raketnog bacača neposredno bili ugroženi životi vatrogasaca koji su u tom trenutku bili na požarištu

VIDEO

U petak navečer se u Generalskom stolu zapalio sjenik u vlasništvu 75-godišnjaka da bi uslijed požara došlo do eksplozije. Na svu sreću nitko nije stradao, a policija je provela očevid na mjestu događaja.

Utvrđeno je da je požar sjenika uzrokovao otvoreni plamen neutvrđenog porijekla, dok se tehnički uzrok u potpunosti isključuje, uslijed čega je došlo do zapaljenja bala sijena koje je u sjeniku skladištio 31-godišnjak te su sjenik i bale u potpunosti izgorjele. Uslijed visoke temperature u sjeniku je došlo do aktiviranja raketnog motora rakete ručnog bacača rakete tzv. „Zolje“ koja je izletjela van zajedno s kućištem i bojevom glavom te se aktivirala na travnatoj površini nedaleko od sjenika, a fragmenti punjenja zapalili su i nekoliko rolo-bala na livadi u blizini, objavila je detalje PU karlovačka.

Nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. KZ-a uhićen je 75-godišnjak te je, temeljem naloga županijskog suda u Karlovcu, obavljena pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi. Tijekom pretrage pronađena je veća količina oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava, točnije jedna automatska puška, jedna poluatomatska puška, velike količine streljiva, razni dijelovi za oružje, 200 detonatorskih kapisli i eksploziv TNT.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i da su zbog aktiviranja i eksplozije ručnog raketnog bacača neposredno bili ugroženi životi vatrogasaca koji su u tom trenutku bili na požarištu.

Gasili sjenik, nešto je grunulo! Projektil je pao nekoliko metara od vatrogasaca! Povukli su se
Gasili sjenik, nešto je grunulo! Projektil je pao nekoliko metara od vatrogasaca! Povukli su se

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 75-godišnjak će, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela iz čl. 215. KZ-a - Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i iz čl. 331. KZ-a - Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, biti predan pritvorskom nadzorniku.

Nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno i izvješće o okolnostima nastanka požara.

- Kako bi se izbjegle moguće tragedije ponovno apeliramo i pozivamo  na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od ikakvih sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj telefona 192 - poručila je policija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Izraelci zabranili šefu UN-a ulazak u zemlju: U Libanonu je poginulo 8 izraelskih vojnika
RAT NA BLISKOM ISTOKU

Izraelci zabranili šefu UN-a ulazak u zemlju: U Libanonu je poginulo 8 izraelskih vojnika

Iran je u utorak u ranim večernjim satima na Izrael ispalio oko 200 raketa u osvetničkom napadu. Zasuli su ih raketama. Izraelom su odjekivale sirene, a ljudi su bježali u panici
Uzbuna u Varaždinu: Čak 28 učenika završilo u bolnici zbog trovanja hranom na izletu?!
PUTOVALI IZ DALMACIJE

Uzbuna u Varaždinu: Čak 28 učenika završilo u bolnici zbog trovanja hranom na izletu?!

Kako doznajemo, radi se o učenicima jedne škole iz Dalmacije koji su bili na višednevnom izletu na sjeveru Hrvatske. Gotovo cijelom razredu je pozlilo, povraćali su te su završili na infuziji. Svi imaju norovirus