Obavijesti

Sport

Komentari 23

Golubić izgubio četvrtfinale i ostao bez šanse za medalju: 'Znam da sam mu bio blizu...'

Golubić izgubio četvrtfinale i ostao bez šanse za medalju: 'Znam da sam mu bio blizu...'
7

Hrvatski taekwondoaški reprezentativac izgubio je četvrtfinalni meč u kategoriji do 68 kilograma protiv Britanca Sindena Bradlyja 2-1 u rundama. Britanac je izgubio od Jordanca Zaida i onemogućio Golubića da se bori za broncu

VIDEO

Marko Golubić odradio je vrlo dobru borbu protiv jednog od favorita taekwondoaškog turnira do 68 kilograma u Parizu, Britanca Sindena Bradleya, drugog nositelja, ali to nije bilo dovoljno za ulazak u polufinale. Bradley je u napetoj završnici slavio 2-1 u rundama.

Dvostruki svjetski i dvostruki europski prvak u ovoj kategoriji autoritativno je ušao u meč, Golubić se tražio u prvoj rundi i pokazivao previše respekta, otišlo je to 8-6 u korist Britanca, a onda je u drugoj Hrvat krenuo i pola minuta prije kraja zaostatak 9-2 pretvorio u vodstvo 11-9, izborivši odlučujuću treću rundu.

Taekwondo - Men -68kg Quarterfinal

Bradly je u trećoj opet uhvatio ritam, kroz klinč je dobivao bodove malim udarcima, a dva udarca u tijelo Golubiću nisu bila dosta da uhvati priključak. Sudac je tražio provjeru Golubićeva udarca u glavu koji iz nepoznatog razloga nije prihvaćen, otišao je Bradly na 18-10 i tu povratka za Golubića, koji se inače natječe u neolimpijskoj kategoriji do 74 kilograma, više nije bilo.

S obzirom na to da je Bradly izgubio polufinale od Jordanca Kareema Zaida 2-1 u rundama, Golubić nije dobio šansu ući u repasaž. U napetoj borbi Zaid je bio srčaniji i konkretniji, zasluženo će se boriti za zlato.

Taekwondo - Men -68kg Quarterfinal

Golubić: Znam da sam mu blizu, ali...

- Šteta. Već smo se borili na zadnjem europskom turniru u Beogradu, isto je bilo 2-1. Odličan je borac u kategoriji do 68 kilograma. Znam da sam mu blizu, ali to je taekwondo. Oporavit ću se i, dao Bog, osvojiti danas broncu - rekao je Golubić za HRT odmah nako meča i komentirao udarce protivnika iz klinča.

- To je njegova specijalka da radi te kratke udarce. Nekad suci prihvate, nekad ne. Ja sam se tu došao potući. Zadovoljan sam i idemo dalje. Britanac ima velike šanse za finale, ovdje svatko svakoga može dobiti. Navijam da dobije da mogu osvojiti broncu za Lijepu Našu.

Nažalost, od toga neće biti ništa. U subotu će u najtežoj kategoriji iznad 80 kilograma nastupiti još jedan hrvatski predstavnik u taekwondou, Ivan Šapina.

- Tu je moja priča zasad završila. Vjerujem u trenera i ekipu, idemo dalje raditi. Što bih promijenio? Ništa, sve bih napravio isto, borac sam i volim se tući. Bilo je sitnica, šora do kraja i idući put ćemo ga razbiti. Idemo dalje. Nije bilo teško skinuti nekoliko kila uz dobrog nutricionista i prehranu. Drago mi je što sam bio dio Lenine lijepe priče, očekujem i od cimera Šapine da osvojimo još jednu medalju za hrvatski taekwondo. Nemam osjećaj da sam na Olimpijskim igrama, kao na svakom natjecanju je. Predivno je biti u olimpijskom selu, to je san svakog sportaša - dodao je Golubić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone