Obavijesti

Sport

Komentari 5

Gojo i Ajduković ispali su iz kvalifikacija za US Open, dvije Hrvatice blizu glavnog turnira

Gojo i Ajduković ispali su iz kvalifikacija za US Open, dvije Hrvatice blizu glavnog turnira

Ana Konjuh (WTA - 1107.) će se za plasman u glavni ždrijeb boriti protiv 24-godišnje Australke Destanee Aiave (WTA - 180.), dok će Lea Bošković (WTA - 167.) igrati protiv Ann Li (ATP - 131.)

VIDEO

Hrvatska teniska reprezentativka Lea Bošković (WTA - 167.) pridružila se Ani Konjuh u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija za US Open, nakon što je u dvoboju 2. kola svladala francusku predstavnicu Selenu Janičijević (WTA - 160.) sa 6-3, 6-4.

Bošković je otvorila meč osvajanjem prvih pet gemova. Janičijević je vratila jedan 'break' zaostatka, ali kad je drugi put servirala za osvajanje prvog seta, 24-godišnja Zagrepčanka je ostavila suparnicu bez prilike za preokret.

Francuska predstavnica je osvojila prva dva gema drugog seta, ali je Bošković odgovorila nizom od tri gema i povela 3-2. Janičijević je novim 'breakom' izjednačila, ali potom opet izgubila servis, što je prednost koju hrvatska tenisačica više nije ispustila. Kad je kod vodstva 5-4 servirala za pobjedu, Bošković je ostavila Janičijević bez poena i tako je po drugi put u karijeri došla do zadnjeg kola kvalifikacija za Grand Slam turnir.

Prije dva mjeseca je bila u 3. kolu wimbledonskih kvalifikacija, ali ju je na korak do glavnog turnira zaustavila Rumunjka Elena-Gabriela Ruse. Bošković će za plasman u glavni ždrijeb US Opena igrati protiv 24-godišnje domaće predstavnice Ann Li (ATP - 131.) koja je u drugom kolu bila bolja od Australke Astre Sharme sa 6-4, 6-4.

Tennis: US Open

Ana Konjuh (WTA - 1107.) će se za plasman u glavni ždrijeb boriti protiv 24-godišnje Australke Destanee Aiave (WTA - 180.) koja je u drugom kolu sa 6-3, 6-4 svladala Japanku Mai Hontamu (WTA - 110.).

Dvoboj Konjuh - Aiava na rasporedu je u četvrtak od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, dok će Bošković i Li na teren oko 19 sati.

Nažalost, Hrvatska je ostala bez predstavnika u 3. kolu kvalifikacija u konkurenciji tenisača. Borna Gojo (ATP - 203.) je poražen sa 6-4, 6-4 od Kineza Bua Yunchaoketea (ATP - 123.), a Duju Ajdukovića (ATP - 135.) je sa 7-6 (3), 3-6, 6-1 svladao srbijanski reprezentativac Hamad Međedović (ATP - 137.).

Gojo je protiv čvrstog Kineza ostao bez prilike za pobjedu zbog neiskorištenih 'break'-lopti. Meč je otvorio izgubljenim servisom, ali je u četvrtom gemu imao tri prilike za povratak, međutim nijednu nije uspio pretvoriti u 'break'. Splićanin je u drugom setu izgubio servis u trećem gemu, a potom je u devetom gemu spasio jednu meč-loptu.

Davis Cup - Group A - Croatia v Argentina

Uslijedila je prava drama u desetom gemu, u kojem je Gojo propustio 15-40 i još dvije prednosti, a spasio četiri meč-lopte. No, ukupno šestu meč-loptu je Bu pretvorio u pobjedu i plasman u 3. kolo kvalifikacija.

Još je veću priliku imao Duje Ajduković protiv Hamada Međedovića. Hrvatski reprezentativac je od 2-3 u prvom setu, nakon što je izgubio servis, nanizao tri gema i došao do servisa za set. Imao je i dvije set-lopte, ali je ostao bez realizacije. Međedović je, na kraju, osvojio prvi set bolje odigravši 'tie-break'.

Sjajno je Duje odigrao drugu polovicu drugog seta i od 2-3 nizom od četiri gema odveo meč u treći set. Nažalost, u prvom gemu je propustio tri gem-lopte i izgubio servis. Međedović je do novog 'breaka' došao u trećem gemu i potvrdio ga za vodstvo 4-0. Ajduković je imao priliku u šestom gemu vratiti jedan 'break' zaostatka, ali je ostao bez realizacije, da bi u sedmom gemu još jednom izgubio servis, a time i meč.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone