Obavijesti

Show

Komentari 1

Glumac Goran Bogdan i njegova 11 godina mlađa djevojka stigli su na treći Ponta Lopud festival

Glumac Goran Bogdan i njegova 11 godina mlađa djevojka stigli su na treći Ponta Lopud festival
5

Na svečanom otvorenju trećeg Ponta Lopud festivala, premijerno je prikazan film 'Oslikani veo'

VIDEO

Sinoć je počelo treće izdanje Ponte Lopud festivala koje će kroz pet festivalskih dana pružiti mogućnost talentima iz cijele regije za izravan susret s nekim od najznačajnijih imena iz svijeta filmske industrije, i Lopud po treći put pretvoriti u kreativno kulturno središte profesionalaca filmske industrije, mjesto susreta, razmjene ideja i uživanja u filmskoj umjetnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

snimanje naslovnice cafea Goran Bogdan 01:21

Konferenciji za medije prisustvovali su sudionici, ali i predavači i masteri Edward Norton (53), Ruben Östlund (49) i direktorica fotografije na filmu Urszula Pontikos (47) koji će na Lopudu održati masterclassove za glumce i redatelje, odnosno stručne programe za snimateljice.

- Snimanje je kao zanat, vrlo tehnička stvar i rekao bih da mi kao oni koji se time bavimo, ne pričamo dovoljno jedni s drugima. Zato je sjajno okupiti ljude i pričati o snimanju filmova. Većina festivala je natjecateljskog karaktera, stoga mi se sviđa ideja dijeljenja zamisli i tehnika - rekao je Edward Norton.

Holivudska krema u Hrvatskoj: Edward Norton stiže na Lopud
Holivudska krema u Hrvatskoj: Edward Norton stiže na Lopud

O svojoj ulozi na Ponta Lopud festivalu Urszula Pontikos je izjavila: 'Kada sam se upisala u filmsku školu, upoznala sam Ninu Kellgren, koja je ujedno i moj mentor i od koje sam puno naučila. Ovdje ću upoznati fantastične žene, direktorice fotografije iz ove regije i mislim da ćemo provesti divnih nekoliko dana učeći jedne od drugih'.

Nakon konferencije za medije održana je, do zadnjeg mjesta popunjena, projekcija filma Johna Currana 'Oslikani veo' u kojem glavnu ulogu ima Edward Norton, a koji je ovom prilikom pozdravio sve prisutne. 

 Norton je odabrao upravo taj film izabrao  za prikazivanje na festivalu jer je sniman s puno ljubavi, i to punih deset godina, a romantična atmosfera u kojoj su ga gledatelji imali priliku vidjeti savršeno se prožela s romantičnom niti koja prožima i taj film.

- Kada sam razmišljao o tome što pokazati mladim ljudima koji pokušavaju snimiti vlastite filmove, osjećao sam kao da je ovo film iz kojeg bi mogli nešto naučiti - Istaknuo je i da je cijela ideja razmjene znanja i iskustava među filmašima vrlo posebna, te zahvalio organizatorima na pozivu na festival.

Na festivalu se pojavio i glumac Goran Bogdan (42) s djevojkom Jovanom Stojiljković (31).

Inače, par se rijetko pojavljuje u javnosti, a za njihovu vezu saznalo se u Srbiji kada je Goran iznenadio Jovanu velikim buketom cvijeća nakon premijere 'Nečiste krvi'. Zajedno su prošetali crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala 2019. godine.

Podsjetimo, treći Ponta Lopud festival održava se od 20. do 24. lipnja 2023.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU ZABAVNO-EDUKATIVNOG SERIJALA 'TKO JE KRIV?':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom
DOBIO GODINU DANA ZATVORA

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Mladić iz publike je rekao da je bio žrtva pedofilije kad je imao 14 godina