Obavijesti

Sport

Komentari 38

Gattuso: Puno smo griješili i to me morilo. Ovo je drugi sport

Gattuso: Puno smo griješili i to me morilo. Ovo je drugi sport

Hajduk je remizirao 0-0 protiv HB Torshavna na Farskim Otocima i prošao u iduću fazu, a trener nije bio sasvim zadovoljan: Nema opravdanja, moramo bolje reagirati. Rakitić? Neću otkrivati karte protivnicima

VIDEO

Znao sam da ovo neće biti jednostavna utakmica, jako smo puno patili, dosta smo griješili, pogotovo u zadnjih 25 metara i to me morilo. Ali trudom i radom to možemo nadići, vidim prostor za napredak, na koncu smo sretni što smo prošli, kazao je trener Hajduka Gennaro Gattuso nakon remija u Torshavnu 0-0 kojim je Hajduk prošao u treće pretkolo Konferencijske lige zahvaljujući pobjedi 2-0 iz prve utakmice.

Igralo se na umjetnoj travi po velikoj hladnoći, u zraku je bilo desetak stupnjeva Celzijevih.

- Igrati na ovakvom travnjaku je potpuno drugi sport, lopta je brža i drugačije odskače, ali ja ne priznajem isprike, moramo biti spremni na sve uvjete, pa i na hladnoću i samo 11 stupnjeva, na koju se teško naviknuti nakon vrućine u Splitu. Ali ponavljam, nema nikakvih opravdanja, moramo biti bolji u posljednjih 25 metara, moramo bolje reagirati u obrani i riještiti tri-četiri kontre...

Fokus se prebacuje na Slaven Belupo

- U Split se vraćamo u 5 ujutro a trening je u 18.30, kompletna koncentracija se seli na Slaven Belupo - kazao je Gattuso, a na pitanje kako je zadovoljan igrom Bambe i Rakitića i može li se očekivati Rakitićev debi na Poljudu kazao: 

- Bamba je bio dobar, ali mora biti bolji, ima još prostora za napredak. Kod dugih lopti s lijeva nadesno je malo kasnio u skoku i trku. Što se tiče Rakitića, to ćemo vidjeti, nećemo davati informacije i pomagati našim suparnicima - zaključio je Gattuso, kojega već za tjedan dana očekuje i gostovanje kod slovačkog Ružomberoka u idućoj fazi kvalifikacija Konferencijske lige.

Lučić: Rakitić je u top 15-20 ikad na toj poziciji

- Uvijek govorim da ako ne možeš zabiti, nemoj primiti gol. Mislim da nije bila najbolja utakmica s naše strane, ali prošli smo - kazao je Hajdukov junak Ivan Lučić i dodao kako je nakon deset godina zaigrao na umjetnoj travi.

- Znao sam da će biti teško, ali bio sam spreman na takvu utakmicu. Više je problem bila niska temperatura, kad se promijeni temperatura za 20 stupnjeva i podloga na kojoj igraš, naravno da to utječe. 

Što vam je trener rekao na poluvremenu?

- Ništa posebno, rekao nam je samo da nastavimo s idejom igre kao i do tada...

Što je Rakitić donio u svlačionicu?

- Meni je lijepo ponovno malo progovoriti njemački, haha,... Kad dođe igrač koji je u top 15-20 ikad na toj poziciji, to je čudo. Uvjeren sam da ćemo s vremenom napredovati s njim.

Što možemo očekivati od utakmice sa Slovacima u idućem kolu?

- Teško mi je reći nešto više o sljedećem suparniku kad ih nisam gledao, sada smo koncentrirani samo na Slavne Belupo, znamo što nas čeka, pun Poljud i idemo punim gasom naprijed.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 38

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!