Loše i površno napisan ćlanak.Da je novinar malo bolje istražio saznao bi a time i u čanak uvrstio.Da se crveni pigment cikle naziva likopen i da je to snažan antioksidans koji neutralizira štetne radikale koji uništavaju stanice organizma.Bilo bi lijepo naglasiti i da crvena boja povrća utiče pozitivno na psihu te potiče kreativnost i stvaralaštvo.Najbolju salatu od cikle radi moja mama Josipa.
volim sunce
05.11.2016.
Odustani
Očekujemo recept...
Dk
Deaktivirani korisnik
05.11.2016.
Odustani
Opereš iz nekoliko voda,kada prokuha neka kuha jedan sat i neka se u toj vodi ohladi.Očistiš i izrežeš na ploške.Litra octa i tri litre vode plus 20 dkg šećera
i 15 dkg soli sipaj u posudu i malo mješaj dok se šećer i sol ne otope.U veoma čiste posude na dno staviš štapić hrena i lijepo poslažeš ploške cikle.Zaliješ otopinom vode ,octa soli i šećera pažljivo zatvoriš i staviš pasterizirati.Pasteriziraš u širokoj posudi u koju si ulio vode poslažeš teglice i lagano kuhaš.Konzervans nije dobro staviti jer navodno od njega cikla pobijeli a i ja sam sklona vjerovati da to može biti. Savjet moje mame je da ciklu ne stavljaš u neke velike tegle nego one od litre ,koliko možete za obrok ili dva pojesti.Na zraku gubi na okusu.Ja ne volim okus kima ali se idealno slaže sa ciklom pa ako voli obitelj može se i kim dodati.
Prikaži još ↓
volim sunce
05.11.2016.
Odustani
Ja ribam hren po cikli i zalijem s provrelim octom,isti omjer ko tvoj. Dodje ma lo pikantno zbog hrena i meni najbolji recept. Kupljena mu nije ni do koljena
Dk
Deaktivirani korisnik
05.11.2016.
Odustani
vjerujem da je tako,spremanje prepustim mami ,ja ju uzgojim.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .