Osim što izgleda vrlo efektno, rolana torta s višnjama i nutellom fina je poslastica koja će ugoditi svakom nepcu, a njezina priprema nije nimalo komplicirana
Gastro-delicija: Rolana torta od nutelle s kiselim višnjama
Sastojci:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica oštrog brašna
- 6 žlica ulja
- prstohvat soli
- 4 do 5 velikih žlica nutelle
- namaz od višanja
- 1 staklenka višanja
- 50 g šećera
- 40 g škrobnog brašna
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona.
Priprema:
Upalite pećnicu na 170°C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg. Žumanjke umutite sa šećerom (i malo soli), dodajte brašno i ulje. Dodajte snijeg od bjelanjaka i lagano promiješajte pjenjačom. Smjesu prelijte na kalup u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite oko 15 minuta na 170°C. Kad je biskvit gotov odmah ga zamotajte u roladu i ostavite da se ohladi.
Ocijedite višnje, te u sok od višnji umiješajte šećer i škrobno brašno i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu u koju na kraju umiješate višnje. Ohlađeni biskvit odrolajte i izrežite po širini na jednake trake, odnosno na 4 jednake trake. Uzmite jedan odrezani biskvit namažite s nutellom i namazom od višanja te zarolajte i položite uspravno na sredinu tanjura za torte.
Uzmite drugi dio biskvita i ponovite postupak, prvo nutella zatim namaz od višanja te tamo gdje je prvi biskvit završen počnite dalje rolati, ali sve radite uspravno na tanjuru za torte. Ponovite ovaj postupak sa sljedeća 2 biskvita. Tortu prelijte namazom od višanja i ukrasite po želji.