Obavijesti

News

Komentari 34

Gasit će ga cijelu noć: Požar na Korčuli opet se razbuktao

Gasit će ga cijelu noć: Požar na Korčuli opet se razbuktao
28

Požar na Korčuli, kod Smokvice, gdje je tijekom vikenda izgorjelo 500 hektara šume, maslinici i vinogradi, opet se aktivirao. Na nogama je cijela županija

VIDEO

Požar  na Korčuli, kod Smokvice, gdje je tijekom vikenda izgorjelo 500 hektara šume, maslinici i vinogradi, opet se aktivirao. Kako smo već pisali, vatrogasci su ga u ponedjeljak ujutro uspjeli djelomično lokalizirati, no popodne se opet razbuktalo. U pomoć gasiteljima stigle su opet i zračne snage, točnije tri kanadera. Kanadere su navečer povukli. 

- Gadno je. Zapuhao je jak maestral i okrenuo je vatru. Srećom, ne širi se prema kućama. Digli smo na noge cijelu županiju. Borba će trajat cijelu noć - rekao je Stjepan Simović, vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije. 

Tomašić: Vatra je došla blizu kuća, ali nisam bila u strahu

- Bilo je panike, požar je došao blizu sela Brna gdje je moja kuća, ali ja nisam bila u strahu jer ovo nije ništa prema onom požaru iz '98. godine – rekla je Ruža Tomašić, europarlamentarka koja je na godišnjem odmoru na Korčuli i koja je ujedno predsjednica kriznog stožera Smokvice. 

Požar kod Primoštena prijetio kućama

U ponedjeljak je buknuo i požar u Širokama kod Primoštena koji je prijetio kućama. Vatrogascima su u gašenju pomagala tri airtractora. Požar je oko 19 sati ugašen. 

Požar izazvao vlak?

Požar je oko 11 sati buknuo kod Perkovića u Šibensko-kninskoj županiji. Navodno ga je izazvao vlak, odnosno iskrenje na tračnicama. Zatvoren je ulaz na čvor autoceste A1 Vrpolje, lokalna cesta Petkovići – Perković te željeznički promet između Šibenika i Perkovića. U pomoć vatrogascima upućeni su i jedan kanader i jedan airtractor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'
'KATASTROFA'

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'

Najgori scenarij donosi porast razine mora, pri čemu bi poplave mogle doseći visinu od 6 metara iznad tla
Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)
TRAGEDIJA U LICI

Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)

Motorist (79) imao je nesreću na Jadranskoj magistrali te mu se prolilo motorno ulje po cesti. 25 minuta nakon toga, slovenski bračni par motorista u zavoju nalijeće na ulje. Na mjestu su poginuli, a 79-godišnjak je uhićen