Gvinejsko prase je vrsta zamorca koje su pripitomili i uzgajali ljudi na području Gvineje. No ova vrsta je malo drukčija jer uopće nema krzna
Za zamorca bez krzna ljudi izdvajaju i do 1600 kuna
Posebnu vrstu zamorca koju nazivamo gvinejsko prase, "kreirali" su znanstvenici u eksperimentalne svrhe. Jedino krzno koje ima na sebi jest ono na šapama i oko njuške. Zamorca posebno vole kupovati osobe alergične na dlake. Kako je koža potpuno nezaštićena, gvinejsko prase se po ljeti mora mazati kremom sa zaštitnim faktorom 50, a po zimi ga se treba dobro umotati. Međutim, koža se tijekom cijele godine treba njegovati i mazati kremama jer je podložna isušivanju. Ovaj "goli" zamorac jede i tri puta više nego obični, a posebno se mora paziti na imunitet koji je jako osjetljiv, kako prenosi Daily Mail.
Nakon završenih eksperimenata koji su '70-ih godina provedeni na tim životinjama, znanstvenici su ih dali na prodaju. Otad interes za neobičnim zamorcima nije prestao.