TikToker Jordan iz San Diega tvrdi da McDonalds u ulje u kojem prže krumpiriće dodaje posebnu aromu, a na sve je reagirala i tvrtka koja je potvrdila njegove navode
Otkrio tajnu McDonaldsovog pomfrija: 'Ubacuju to u svaki. Loša vijest za sve vegetarijance'
Zasigurno ste barem jednom u životu bili u nekom restoranu lanca McDonalds i probali njihov čuveni pomfrit. Mnogi kažu kako je njihov najbolji od svih lanaca brze prehrane, a mnogi su godinama pokušavali odgonetnuti tajni sastojak zbog kojeg njihovi krumpirići imaju poseban i drugačiji okus.
Izgleda da je misterij napokon riješen, a sve je razotkrio TikToker iz San Diega Jordan Howlett (26), koji često sa svojim pratiteljima dijeli dobro čuvane tajne svjetski poznatih lanaca brze prehrane. Jordan tvrdi kako McDonaldsov pomfrit uopće nije pogodan za vegetarijance i vegane.
- To je zato što McDonald‘s u biljno ulje u kojem se prže krumpirići dodaje aromu govedine - objašnjava mladić iz San Diega u TikTok videu objavljenom prošlog tjedna koji je skupio gotovo 10 milijuna pregleda.
- Zbog toga je pomfrit tako dobar, ali to je vjerojatno loša vijest za vegetarijance - dodao je.
- Shvatio sam da su to informacije koje bi ljudi s problemima s prehranom morali znati - istaknuo je Jordan.
- Sadrže li meso ili ne - to ne mijenja moj stav o McDonald‘s- ovim krumpirićima. Još uvijek uživam u njima - naglasio je Howlett, poznat i po svom nadimku Jordan the Stallion te ustvrdio da mu iz McDonald‘sa zbog otkrića ove tajne i prijete!
Poznati lanac brze prehrane reagirao je pak na svojim web stranicama gdje su pojasnili da njihovi dobavljači djelomično prže rezane krumpire te koriste mješavinu ulja koja sadrži aromu govedine.
- Također, prirodni okus govedine sadrži hidroliziranu pšenicu i hidrolizirano mlijeko kao početne sastojke - stoji u priopćenju tvrtke.
Međutim, to što se nešto zove 'prirodna aroma govedine' ne znači nužno da se radi od govedine.
- Prirodna aroma govedine proizvodi se od aminokiselina, nekih uobičajenih šećera, limunske kiseline i nekih aditiva za vlagu. Kad se zagrije, imamo okus mesa koji zapravo može biti vegetarijanski - pojasnio je stručnjak za magazin Eater.