Kriminalci koji uživaju u brzoj hrani imaju veći rizik da ih se otkrije i da završe iza rešetaka. Osim što nije zdrava, pojačava znojenje i bolje otiske prstiju
Nezdrava hrana pomaže nam pronaći kriminalca
Nova forenzička tehnika otisaka prstiju otkrila je da oni koji jedu hranu koja ima veću koncentraciju soli imaju "ljepljive prste" koji će lakše nagristi metal i ostaviti bolji otisak na mjestu zločina.
- Postoji indirektna veza između pretilosti i rizika da vas ulove u kriminalnoj radnji - rekao je dr. John Bond sa sveučilišta u Leicesteru, koji je razvio metodu pronalaska otisaka na metalu.
Višak soli izlazi kroz pore na prstima u obliku znoja. Što više ima soli u hrani to je jače nagrizanje metala. Dr. Bond je, također, znanstvena podrška policije u Northamptonshiru. Istrage su mu pomogle da razvije tehniku koja može pojačati otisak s metka malog kalibra nakon što je ispucan iz pištolja. Daljnje istraživanje sastojaka znoja moglo bi pomoći u sastavljanju profila kriminalca.
- Količina ostavljenog znoja ovisi o njegovom sastavu. Ostali elementi mogu pokazati o kakvoj se osobi radi - dodao je.