Japanska kuća sakea zaposlila je dva istrenirana majmuna kao konobare. Stariji, iskusniji, zadužen je za piće, a mlađi poslužuje gostima tople ubruse
Iskusni majmuni poslužuju piće u izvrsnom restoranu
Japanski restoran primijenio je zanimljivu metodu posluživanja. Taverna Kayabukiya sjeverno od Tokija zaposlila je dva odlično istrenirana majmuna da poslužuju goste uz tradicionalne konobare. Yat-chan i Fuku-chan dobivaju napojnice u obliku kuhane soje. Yat-chan, koji ima 12 godina, iskusniji je. On je zadužen za primanje narudžbi i posluživanje pića. Mlađi Fuku-chan nije još dorastao tom poslu, nego samo daje gostima tople ubruse. Vlasnik taverne Kaoru Otsuka (63) na početku je držao majmune samo kao kućne ljubimce. S vremenom je primijetio da su počeli kopirati njegovo ponašanje, pa ih je zaposlio kao konobare. Nada se da će uspjeti istrenirati tri mlada majmuna za sljedeću generaciju konobara.