ANKETA Da vas čujemo! Biste li propustili utakmicu zbog seksa? | 24sata
Obavijesti

Viral

Komentari 79

ANKETA Da vas čujemo! Biste li propustili utakmicu zbog seksa?

ANKETA Da vas čujemo! Biste li propustili utakmicu zbog seksa?

Žene se često žale da su im muškarci više zainteresirani za nogomet nego za seks. Biste li propustili seks zbog nogometa?

VIDEO

Neurolog iz Glasgowa prije više od 15 godina pokušao je riješiti mit. Vodio je istraživanje u kojem je pokušao shvatiti što to osjećaju navijači kad igra njihova omiljena momčad. U sobu je posjeo devet navijača Rangersa i spojio ih na sve moguće tada dostupne uređaje. I pratili su im reakcije. 

Puštali su im kratke snimke utakmica u kojima njihova momčad prima i zabija golova. Na uređajima su pratili što se događa u njihovom mozgu. Kad su im pustili snimku na kojoj Rangersi zabijaju, u dijelu mozga koji je povezan s osjećajem došlo je do reakcije. Kad su gledali kako im momčad prima, primijetili su aktivnosti u drugim dijelovima mozga.

- Glavni cilj nam je bio istražiti strast koju neki muškarci osjećaju gledajući nogomet. Primjetili smo snažan stimulans kod ispitanika kad je momčad koju vole zabila gol. Ne znam je li to osjećaj kao kod seksa. Za to bi nam istraživanje trebala bolja oprema - rekao je neurolog John McLean.

 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 79

VIDEO