Uz puno sira i ukusnog pršuta, ovaj će se obrok sredinom tjedna svidjeti cijeloj obitelji. Sve se priprema u jednoj posudi, a također je fritaja savršena i kao mali obrok od ostataka
Fritaja od pršuta, palente i sira
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk, tanko narezan
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- 375 ml mlijeka
- 55 g palente
- 6 jaja
- 150 g ribanog cheddara
- 250 g cherry rajčica, prepolovljenih
- 2 tikvice, narezati na tanke trakice
- 8 tankih ploški pršuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220ºC. U dubokoj tavi za pečenje zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i kuhajte 3-4 minute dok ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte 1-2 minute dok ne zamiriše, a zatim dodajte mlijeko i 250 ml vode.
2. Pustite da prokuha, a zatim uz neprestano miješanje polako dodajte palentu. Smanjite vatru na nisku i kuhajte, povremeno miješajući, 8-10 minuta dok palenta nije gotovo kuhana.
3. Pomiješajte jaja i sir u zdjeli. Začinite, a zatim promiješajte kroz smjesu palente. Dodajte tri četvrtine rajčice i tikvice u tavu, a ostatak ostavite za posluživanje.
4. Promiješajte, a zatim prebacite u pećnicu i pecite 20 minuta ili dok ne pozlati.
5. Izvadite iz pećnice i malo ohladite. Na fritaju stavite pršut i ostatak cherry rajčica i tikvicama i poslužite.