Obavijesti

Sport

Komentari 10

Francuz uzeo dvije funkcije u HNS-u! Kustić: Svaki naš potez je za bolji razvoj naših sudaca...

Francuz uzeo dvije funkcije u HNS-u! Kustić: Svaki naš potez je za bolji razvoj naših sudaca...
2

Nakon što se uvođenje stranih sudaca protekle sezone pokazalo ispravnim, ove sezone smo se odlučili za novi korak te smo imenovali Bertranda Layeca prvim čovjekom za suđenje, rekao je Kustić

VIDEO

Hrvatski nogometni savez imenovao je Francuza Bertranda Layeca vodećim čovjekom za suđenje u HNL-u. Layec će objediniti funkcije predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a i povjerenika za delegiranje sudaca, objavio je HNS. Krovna organizacija hrvatskog nogometa na ovoj je odgovornoj funkciji, a u suradnji s Uefom, povjerenje dala stručnjaku s bogatim iskustvom. Francuz je, dakle, zamijenio Brunu Marića i Ivana Novaka.

Pokretanje videa...

Bertrand Layec novi šef suđenja u HNL-u 01:32

Layec je rođen 3. srpnja 1965. godine, a prije nego što je prihvatio poziv Hrvatskog nogometnog saveza, bio je povjerenik za suđenje u Francuskoj, Belgiji i na Cipru.

U sudačkoj karijeri Layec je dijelio pravdu u prvoj francuskoj ligi od 1998. do 2010. godine, a Fifinu značku stekao je 2002. Sudio je na različitim natjecanjima od Svjetskog prvenstva 2007. godine za nogometaše do 17 godina, kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo 2008. godine i europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. godine te u Ligi prvaka.

Zagreb: Komisija nogometnih sudaca HNS-a o slu?aju 'VAR'

- Svaki naš potez ide u smjeru povratka povjerenja u suđenje te kontinuiranog razvoja naših sudaca. Nakon što se uvođenje stranih sudaca u drugom dijelu protekle sezone pokazalo ispravnim, ove sezone smo se, kako sam već ranije najavljivao, odlučili za novi korak te smo imenovali Bertranda Layeca prvim čovjekom za suđenje u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Svima nam je u interesu da hrvatsko suđenje podignemo na višu razinu, a vjerujem da će Layec svojim autoritetom, golemim iskustvom i stručnošću odgovoriti tom izazovu. Uefa je imala razumijevanja i surađivali smo proteklih mjeseci na temu suđenja, a plod te suradnje je i Layecova inauguracija. Ima puno povjerenje i potpuno odriješene ruke te njemu i sucima želimo uspješnu sezonu - rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a Layec je naglasio:

- Vjerujem da ću opravdati očekivanja predsjednika Marijana Kustića i njegovih suradnika i doprinijeti poboljšanju kvalitete suđenja u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa. Iznimno cijenim hrvatski nogomet, nastojat ću iskoristiti dosadašnje iskustvo te svojim radom biti primjer sucima i ustrajati na njihovom napretku, na zadovoljstvo svih u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Pogledajte bijes igrača Hajduka nakon što ga je trener zamijenio
VIDEO: NIJE SE SUZDRŽAVAO

Pogledajte bijes igrača Hajduka nakon što ga je trener zamijenio

SLAVEN - HAJDUK 0-2 Leon Dajaku izašao je iz igre u 57. minuti, trener Gennaro Gattuso nije bio zadovoljan njegovom izvedbom i uveo je Ganca Bambu, a Kosovar je zgrabio bočicu i pogodio sjedalo na klupi. Smirivao ga je kapetan Lovre Kalinić