Obavijesti

Sport

Komentari 17

Francuz je uoči polufinala kritizirao Yamala. Sada je iz prvog reda gledao majstoriju

Francuz je uoči polufinala kritizirao Yamala. Sada je iz prvog reda gledao majstoriju

Yamal je golom protiv Francuske postao najmlađi strijelac u povijesti Eura, a jedan francuski nogometaš uoči polufinala nije ga vidio kao nekog tko je već sada svjetska klasa

VIDEO

Otkako je Leo Messi prije tri godine napustio Barcelonu, klub pokušava nanjušiti talenta kojeg će izbrusiti u čuvenoj La Masiji pa ga možda jednog dana lansirati u orbitu kao nasljednika argentinskog genijalca. Ansu Fati trebao je biti taj, čak je dobio i njegovu desetku, ali status Messijeva nasljednika sa sobom nosi ogroman teret očekivanja koji je bio pretežak za talentiranog igrača rođenog u Gvineji Bisau. Ozljede i pritisci učinili su svoje pa zasad još nije ni blizu ispunio svoj potencijal. No, u međuvremenu je Barcina škola čarobnjaka izbacila još jednog genijalca. 

Lamine Yamal je s 15 godina postao prvotimac katalonskog diva, a godinu dana kasnije je prva postava nezamisliva bez igrača čije je porijeklo iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje. Posipa magiju travnjakom kao nekada Leo, a ono što je fascinantno je što je ovaj tinejdžer već sada jedna od udarnih snaga španjolske reprezentacije! I ne samo to, jedan je od najzaslužnijih što je 'furija' ušla u finale Europskog prvenstva, a posebno će ga pamtiti Francuzi i onu njegovu majstoriju s kojom je postao najmlađi strijelac u povijesti ovog natjecanja. 

Euro 2024 - Semi Final - Spain v France

Španjolci su slavili 2-1 protiv Francuske na Allianz Areni i lansirali se do prvog finala Eura nakon 12 godina. Krenulo je loše po njih, Kolo Muani je zatresao mrežu već u devetoj minuti, ali 12 minuta kasnije na scenu stupa Barcelonino čudo od djeteta. 

Ovaj genijalni 16-godišnjak primio je loptu na desnoj strani, zaletio se prema sredini terena pa spektakularno pogodio lijeve rašlje. Maignan tu ništa nije mogao. Proslavio je Yamal ovu majstoriju pa je imao što za reći i jednom francuskom nogometašu. 

Naime, veznjak Adrien Rabiot je uoči polufinala rekao: 

- Bit će mu teško nositi se s pritiskom polufinala na velikom natjecanju. Ako želi finale Eura, mora napraviti puno više od ovoga gdje je trenutačno - rekao je igrač Juventusa.

I napravio kobnu pogrešku. Samo je motivirao i dodatno nabrijao španjolsku zvijezdu koja mu je gestom odgovorila u kameru:

- Pričaj sada.

S 16 godina igrati na ovakvoj razini... Nogomet ovo ne pamti, u njegovoj dobi ovako nisu dominirali ni Leo Messi, Cristiano Ronaldo. Samo nebo mu je granica na putu do nogometne besmrtnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa
Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'
NOVI KRALJ NOGOMETA

Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'

Dok su harali scenom znalo se da će kad-tad proći vrijeme Ronalda i Messija i da će neki drugi igrači uskočiti u njihove kopačke. To su učinili Mbappé i Haaland, kasnije se u priču uključio i Vinicius