Najdulji baguette na svijetu ispekli su u nedjelju pekari u Milanu na izložbi Expo 2015.
Francuski specijalitet: Ispekli baguette dug 122 metra
Najdulji baguette na svijetu ispekli su u nedjelju pekari u Milanu na izložbi Expo 2015., potvrdili su suci Guinnessovih svjetskih rekorda.
Baguette (baget) je fini tanki francuski kruh, koji se radi od uobičajenog, osnovnog tjesta za kruh. Razlikuje se po dužini i po hrskavosti korice. Standardni baguette ima promjer oko 5 ili 6 cm, a uobičajeno je duljine oko 65 cm, iako može biti dug i do 1m. Smatra se jednim od najvećih simbola Pariza i općenito francuske kulture.
Oko 60 francuskih i talijanskih pekara gotovo sedam sati stvaralo je kruh, koji je samo za ovu priliku bio dugačak čak 122 metra. Ispekli su ga uz pomoć pokretne pećnice koju su vukli duž pripremljenog tijesta. Najveći izazov bio je izbjeći pucanje kruha.
Dosadašnji rekord bio je baguette dug 111 metara.