Donosimo vam i recept za ovu kremastu slasticu koja iznova oduševljava, a okusom i teksturom najviše nalikuje kremšnitama. Princes krafne nakon pripreme možete ukrasiti borovnicama
Francuska kraljica je ovu finu poslasticu morala imati na stolu
Princes krafne su vrhunska slastica kojoj rijetko tko može odoljeti. Imaju dugu povijest, a prvi put se spominju u 16. stoljeću. Točno porijeklo ni danas nije poznato, no vjeruje se da su u Francusku stigle iz Italije.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Navodno ih je proslavila žena francuskog kralja Henrika II., Katarina de’ Medici. Legenda kaže da ih je obožavala te da ih joj je kraljevski kuhar morao pripremati svaki tjedan.
Iako je vrijeme za oporavak od kalorične hrane nakon blagdana, nitko nam ne brani da se još malo zasladimo ovom kraljicom deserta.
Recept za ovu poslasticu:
Sastojci:
- Tijesto: 1/2 šalice brašna, 1/2 žličice šećera, 1/4 žličice soli, 1/4 šalice maslaca, 1/2 šalice vode, 2 jaja
- Krema: 1,5 šalica punomasnog mlijeka, 4 žumanjka, 1/3 šalice šećera, 2 žlice gustina, 1/8 žličice soli, 1/2 žlice maslaca, 1/2 žličice vanilije
- Šlag i borovnice za ukras
Priprema:
Zagrijte mlijeko dok ne bude vruće. Dok se grije, u drugoj posudi istucite žumanjke, šećer, gustin i sol. Dodajte u tu smjesu šalicu vrućeg mlijeka miješajući pa dodajte ostatak mlijeka. Premjestite smjesu u posudu pa grijte na laganoj vatri stalno miješajući dok se ne zgusne, oko 6-10 min. Pazite da ne zakuha.
Protisnite kremu kroz cjedilo u zdjelu pa umiješajte maslac i vaniliju. Pokrijte kremu i hladite je oko tri sata.
Napravite tijesto - u posudi zakuhajte vodu i maslac. Umiješajte brašno, šećer i sol pa miješajte dok se ne oblikuje lopta. Premjestite tijesto u zdjelu i ohladite.
Postupno mu dodajte jaja dobro miješajući te žlicom stavite tijesto na lim za pečenje. Pecite 15 min na 205°C pa smanjite na 175°C. Kad se ohlade krafne, prerežite ih, nadjenite kremom i ukrasite šlagom.
Ukrasite borovnicama.