Obavijesti

News

Komentari 2

FOTO Mario Radić sa osnivačkog skupa stranke DOMiNO: 'Zapalit ćemo opet nacionalnu politiku'

FOTO Mario Radić sa osnivačkog skupa stranke DOMiNO: 'Zapalit ćemo opet nacionalnu politiku'
7

Na skupu je bilo 350 članova stranke odnosno njihovih gostiju. Radić je najavio mogućnost da im Branka Lozo bude kandidatkinja na predsjedničkim izborima. "Vlast nam neće biti ispred časti", poručio je

VIDEO

Osnovana je nova stranka na hrvatskoj političkoj sceni - Dom i nacionalno okupljanje, skraćeno DOMiNO. Za predsjednika je na subotnjem saboru stranke izabran Mario Radić. 

- Mi smo tu jer nismo odustali od Hrvatske, i dok je hrvatskog naroda, bit će i nas. Ja ću biti predsjednik stranke, prvi među jednakima. Pozivam sve naše prijatelje, i iz drugih stranaka, pozivam intelektualce, da u politiku vratimo prave, poštene, jake ljude, poručio je Radić. Neke ljude, dodao je, politika deformira, i uzalud je sve "ako ne znate na pravi način služiti domovini".

Radić: Što se tiče imena stranke, mi smo se nacionalno okupili da bi sačuvali dom. To je temelj...
Radić: Što se tiče imena stranke, mi smo se nacionalno okupili da bi sačuvali dom. To je temelj...

- Pogledajte se međusobno, ovo je iskra koja će ponovo zapaliti hrvatsku nacionalnu politiku. Pozivam pametne i hrabre, nepotkupljive, u našu stranku. Bit ćemo svoji, privatno ostvareni ljudi, kazao je Radić. Branku Lozo nije direktno imenovao,  ali je na nju znakovito pokazao pogledom, kazavši kako se nada da će ih na izborima za predsjednika Republike "povesti jedna dama". 

Zagreb: Osnivačka slupština nove političke stranke DOMiNO

- To će ona, nadam se, odlučiti što prije, drugi dio borbe bit će lokalni izbori. Nikad nećemo izdati svoju riječ, bit ćemo crno na bijelo. Vlast nam neće biti ispred časti, poručuje Radić. Svoje uvjete, kad budemo išli u pregovore, s bilo kim, objavit ćemo unaprijed. Ako ih izdamo, svi se vi skupite i izglasajte nepovjerenje, poručio je na okupljanju. Za potpredsjednike su izabrali Igora Peternela, Branku Lozo i Damira Biloglava, za glavnog tajnika izabran je Slaven Dobrović, a međunarodni tajnik bit će europarlamentarac Stephen Bartulica. 

- Bit će puno gradova u kojima ćemo se morati jako truditi, dajmo sve od sebe. Hrvatska je naša svetinja, a naša misija je nacionalno okupljanje. Podmetnut ćemo leđa i biti spremni, zaključio je. 

- Nismo mi ljudi koji smo se slučajno našli u slučajnoj državi, kako je rekao gospodin Milanović, nego smo ponosan narod koji je znao u onim uvjetima sagraditi državu i na nama je da tu državu sačuvamo, da ide pravim smjerom. Nećemo biti ničija franšiza, mi smo original, nikad nećemo izdati svoju riječ, nećemo drugovati s onima s kojima smo i prije rekli, kao što su Možemo i SDSS", dodao je Radić. Osvrnuo se i na politički smjer nove stranke - nisu protiv EU, "ali za savez suverenih zemalja, gdje će svaki narod imati pravo na svoje mjesto. Nismo ni protiv zakona, ali ne može nam netko nametati nekakve stvari pod egidom zelenih agendi".

Osnivački sabor nove stranke u subotu je okupio oko 350 njihovih članova i gostiju iz drugih stanaka, poput Hrvatskih suverenista, Bloka za Hrvatsku, Hrvatskog bila, dok HDZ-ovaca nema niti su, kako neslužbeno doznajemo, pozvani. Od poznatijih imena tu su bili Stephen Bartulica, Zlatko Hasanbegović, Davor Dretar Drele, psihijatar Herman Vukušić.

Zagreb: Osnivačka slupština nove političke stranke DOMiNO

Osnivački sabor je započet pozdravnom riječju, koju je pročitao Dretar, i uz himnu, predstavljen je osnivački odbor, u kojem sjede Mario Radić, Igor Peternel  Mario Kovač, Damir Biloglav i Branka Lozar, nakon čega su novinari pozvani da izađu iz dvorane. Kad osnivački dio završi, mediji će ponovno biti pozvani na izjave. 

Radić o imenu nove stranke: 'Je li Tuđman mislio na Che Guevaru kad je osnivao HDZ?'
Radić o imenu nove stranke: 'Je li Tuđman mislio na Che Guevaru kad je osnivao HDZ?'


- Stranka već postoji - imamo gradske vijećnike, saborske zastupnike, kazao je uoči osnivačkog sabora stranke Mario Radić. Na pitanje hoće li biti suradnje s DP-om, odgovorio je kako "život ide dalje". Zahvaljuje pak svima koji su ih, kroz priču o imenu odnosno akronimu imena, DOMiNO, "ujedno i reklamirali". Najavljuje program stranke koji će biti "još i bolji, sažetiji i konkretniji" od programa DP-a. Idući tjedan će, najavljuje, stranka izaći i s imenom predsjedničkog kandidata na izborima. Danas biraju predsjednika svoje stranke, za kojeg je Radić kandidat, potpredsjednički kandidati su dr. Branka Lozo, dr. Damir Biloglav i dr. Igor Peternel. 

Zagreb: Osnivačka slupština nove političke stranke DOMiNO


 
Kako su ranije najavili, u predsjedništvu nove stranke bit će "petnaest  hrvatskih branitelja i više od pola doktora znanosti s diplomama najuglednijih svjetskih sveučilišta", što, kažu,  nema ni jedna druga politička stranka u Hrvatskoj. 
 

“Nema suradnje s Možemo i SDP-om, niti izdaje sa SDSS-om pod pokroviteljstvom HDZ-a,” izjavio je u Bujici Z1 televizije Mario Radić.

Kako je nakon osnivačkog sabora izjavila Branka Lozo, upitana hoće li biti kandidatkinja stranke na nadolazećim predsjedničkim izborima, "odluku o tako važnoj poziciji donijet će tijela stranke". 

Zagreb: Osnivačka slupština nove političke stranke DOMiNO

- Smatram da, dok glavni odbor ne donese takvu odluku, ona nije službena, pričekajmo, kratko je kazala. Na dodatni novinarski upit ima li sama takvu ambiciju, odgovorila je kako je "svatko tko se uključuje u politički život dužan snositi i odgovornost za terete koji mu se stavljaju na leđa, i odgovorno služiti narodu". Službena ponuda će se naći na stolu u narednim sastancima, dodala je. Bartulica je za Lozo kazao kako je "osvježenje na političkoj sceni".

- Imat će moju podršku, i može biti iznenađenje. Koliko sam upoznat, načelno ona pristaje na to, formalno ćemo to sve dogovoriti, ali mislim da će ona odskakati u predsjedničkoj utrci - privatno mnogima može biti uzor. Posvetila se, pored karijere, i obitelji, ima petero djece, nema Hrvatska svaki dan takvoga kandidata, kazao je Stephen Bartulica.  

Novinari su na zidu dvorane na osnivačkom skupu DOMiNO-a primjetili hrvatsku zastavu s prvim bijelim poljem i bez krune, i o tome upitali Radića. 

- Nisam vidio. Takva je zastava općenito prva zastava Republike Hrvatske, pred tom je zastavom prisegnuo dr. Franjo Tuđman, i nastala država, rekao je.

Na skupu je bilo i osoba sa ZDS obilježjem.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

VIDEO Alarm za cijelu državu, bit će obilnih pljuskova. Potop u Zagrebu, stablo palo na pješaka
NEVRIJEME IZAZVALO KAOS

VIDEO Alarm za cijelu državu, bit će obilnih pljuskova. Potop u Zagrebu, stablo palo na pješaka

Cijela Hrvatska je pod žutim meteoalarmom zbog grmljavinskog nevremena, obilne kiše i olujnih udara bure...

VIDEO Potop u Zagrebu, jaka kiša opet blokirala podvožnjak u Škorpikovoj: 'Jedva se prolazi'
NEVRIJEME DONOSI KAOS

VIDEO Potop u Zagrebu, jaka kiša opet blokirala podvožnjak u Škorpikovoj: 'Jedva se prolazi'

ZAGREB - Snažno nevrijeme noćas je pogodilo Zagreb i okolicu te donijelo kaos na cestama. HAK javlja da je prekinut na pojedinim križanjima Aleje grada Bolonje zbog vode na kolnicima (trenutno s ulicama Prigornica, Velimira Škorpika). "Jedva se prolazi od kiše. Ljudi stoje i sada nastaje samo ogromna kolona", ispričao nam je jedan od čitatelja koji je snimio potopljenu Škorpikovu.
VIDEO 'Bujica' kod Obrovca, kiša ne staje: 'Ceste više nema, užasno je. Čekamo vatrogasce'
KIŠA IZAZIVA KAOS

VIDEO 'Bujica' kod Obrovca, kiša ne staje: 'Ceste više nema, užasno je. Čekamo vatrogasce'

MEKA DRAGA - Obilna kiša poplavila je ulice Meke Drage kraj Obrovca. "Ovdje je katastrofalno. Ceste više nema. Umjesto nje je sada ova rijeka koja je nastala zbog kiše koja čitavo vrijeme pada. Čekamo vatrogasce da nam pomognu", ispričao nam je čitatelj koji je snimio ogromnu količinu vode koja se slijeva prema moru. Poplavljene su i ceste kod Turnja.