Obavijesti

Tech

Komentari 0

FOTO 24sata u Berlinu: Isprobali smo najtanji preklopni mobitel, evo što nudi Honor Magic V3

FOTO 24sata u Berlinu: Isprobali smo najtanji preklopni mobitel, evo što nudi Honor Magic V3
12

Honor je u Berlinu predstavio cijeli niz uređaja, novi telefon, tablet i laptop, ali i sat. Preklopni Magic V3 je glavna zvijezda, koštat će 1999 eura, a otkrili su i kad se očekuje kod nas

VIDEO

Sajam IFA u Berlinu službeno se otvara u petak, a kineski div Honor već je danas predstavio jedan od najatraktivnijih uređaja, najtanji preklopni mobitel na svijetu, novi Magic V3. 

Nakon odličnog i iznimno tankog Magic V2, inženjeri u Honoru su uspjeli dodatno stanjiti novi mobitel koji je sada debljine samo 9,2 mm kad je zaklopljen, a kad ga se rasklopi debljina mu je samo 4,3 mm. U ruci to djeluje iznimno tanko, no u Honoru ističu novu šarku koju su izradili da može izdržati čak 500.000 preklapanja. A za dodatnu razinu izdržljivosti zaslužna su i posebna vlakna u tijelu koja povećavaju otpornost na udarce, navodi Honor. Uz vanjski ekran od 6,43 inča, s unutarnje strane nalazi se 7,92-inčni preklopni ekran koji uključuje i razne inovativne funkcije za udobnost očiju, poput AI Defocus Display tehnologije.

Honor uzvraća Samsungu: U Kini otkrili preklopni Magic V3, tanji je i lakši od Z Folda 6
Honor uzvraća Samsungu: U Kini otkrili preklopni Magic V3, tanji je i lakši od Z Folda 6

Ovako sklopljen telefon je u rangu standardnih telefona, a njegov vanjski ekran je standardnih dimenzija od 6.43 inča i 1060 x 2376 piksela. Za razliku od nekih konkurentnih uređaja, ovo su gabariti uz koje je rad i korištenje potpuno normalno, bez da morate za neke stvari raširiti ekran i koristiti unutarnji.

Iako je iznimno tanak, Honor je odlučio ugraditi moćnu kameru, a i tu se radi o njihovom Falcon sustavu koji uključuje 50 mpx glavnu kameru s f/1.6 blendom i OIS, periskopsku od 50 s 3,5x optičkim uvećanjem te 40 mpx širokokutnu kameru. I ovdje su ugradili Harcourt sustav za poboljšanje portretnih fotografija.

FOTO Isprobali smo Honor 200 Pro: Prvi dojmovi s telefonom koji želi biti 'kralj portreta'
FOTO Isprobali smo Honor 200 Pro: Prvi dojmovi s telefonom koji  želi biti 'kralj portreta'

Pogledajte nekoliko fotografija s novog Magic V3

8
| Foto: Ivan Hruškovec/24sata

Dolazi s novom generacijom silicij-ugljične baterije kapaciteta 5150 mAh, koja podržava 66W žično punjenje te 50W bežično punjenje.

Osim AI tehnologije za pomoć pri gledanju ekrana, telefon je opremljen cijelim nizom AI značajki, poput Magic Portala koji omogućava brzi pristup raznim alatima, a Motion Sensing i Portrait Engine pomažu u izradi portreta. Tu je i niz cloud usluga u suradnji s Googleom, poput prijevoda uživo. HONOR Magic V3 bit će dostupan kod ovlaštenih HONOR prodajnih partnera u elegantnoj crnoj boji, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1999 €. U promotivnom razdoblju koje traje od 06. do 30. rujna 2024. godine ili do isteka zaliha, korisnici uz kupnju HONOR Magic V3 pametnog telefona na poklon dobivaju HONOR Pad X9 tablet i 100 € popusta na uređaj.

MagicBook Art 14 ima magnetnu kameru

Novi prijenosnik dolazi s masom od 1 kg i debljinom od 10 mm, a Honor ističe to kao najtanji AI prijenosnik. Opremljen je 14,6-inčnim ekranom i 97% omjerom zaslona i tijela. Pokreće ga Intel Core Ultra 7. Zanimljivo je inovativno rješenje magnetne kamere koja je u kućištu uređaja, a možete je izvaditi i postaviti na vrh laptopa i rotirati po želji.

Honor Magic Pad2

Novi tablet ističe se debljinom od 5,8 mm i težinom od 555 grama, a opremljen je 12,3-inčnim ekranom s osvježavanjem slike od 144 Hz. Pokreće ga Snapdragon 8s Gen3, ima bateriju od 10050 mAh i brzo punjenje od 66W. Njegova cijena bit će 599 eura.

Predstavili su i lagani pametni sat Watch 5, težak samo 35 grama s 1,85-inčnim AMOLED ekranom. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Test Opel Astra S Sports Tourer: Prostran i vrlo udoban karavan
TESTIRALI SMO

Test Opel Astra S Sports Tourer: Prostran i vrlo udoban karavan

Testirana Astra Sports Tourer je upravo onakav automobil kakvog njegovi kupci očekuju: jednostavan, praktičan, iznimno prostran i udoban

24sata u Barceloni: Huawei GT5 'vidi' vašu ruku, isprobali smo i sat koji vam stalno mjeri tlak
OBJAVILI I CIJENE

24sata u Barceloni: Huawei GT5 'vidi' vašu ruku, isprobali smo i sat koji vam stalno mjeri tlak

Bez obzira na američke sankcije, Huawei nastavlja inovirati pa su sada otkrili i prvi sat s kontinuiranim mjerenjem tlaka, ali i novu GT seriju satova s efektnim dizajnom i baterijom koja traje do dva tjedna
Ljudski genom znanstvenici pohranili na kristal, trebao bi trajati milijardama godina
REVOLUCIONARNI FORMAT

Ljudski genom znanstvenici pohranili na kristal, trebao bi trajati milijardama godina

Iako trenutno nije moguće sintetički stvoriti ljude, biljke i životinje samo koristeći genetske informacije, dugovječnost 5D kristala znači da će informacije biti dostupne ako se ikada postigne ovaj napredak