Ova aromatična focaccia odlična je upravo zbog punjenja koje joj daje jednu novu dimenziju sočnosti. Vrlo je jednostavna za napraviti, a ne treba vam ni puno sastojaka za nju
Focaccia s ružmarinom punjena fetom će oduševiti sve ukućane
Priprema ovog jela trajat će samo sat vremena, a od nje se može najesti čak 6 osoba.
Sastojci:
500 g mekog brašna, 25 g svježega kvasca, žličica soli, žličica sjeckanog ružmarina, 1 dl maslinova ulja, oko 2,5 dl mlake vode; nadjev: 250 g feta sira
Priprema:
Razmutite kvasac u pola šalice tople vode, sa žličicom šećera i bračna, pa ostavite na toplom dok ne ispuni šalicu. U drugoj posudi izmiješajte brašno, sol i fino usitnjeni ružmarin, dodajte pripremljeni kvasac, ulje i umijesite s mlakom vodom srednje mekano tijesto.
Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se odmara jedan sat. Tijesto podijelite na dva dijela. Jedan dio samo rastanjite rukom preko podmazanog lima, pa gore naslažite fetice sira i pokrijte drugom polovinom rastanjenog tijesta. Pritisnite krajeve da bi se bolje zalijepili. Sve premažite s malo maslinova ulja, a gore pospite krupnom solju i sitno sjeckanim ružmarinom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 200 stupnjeva.