Na lim obložen papirom za pečenje žlicom oblikujte kuglice tijesta. Ostavite barem 2-3 cm razmaka između kuglica. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta na 220°C
Fini pufasti profiteroli sa sirom
Količina u ovom receptu dovoljna je za petero ljudi, a priprema traje oko 50 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
U loncu pomiješajte vodu, maslac i sol te zagrijavajte na visokoj temperaturi dok ne proključa. Smanjite temperaturu i dodajte brašno. Miješajte dok smjesa ne formira kuglu tijesta. Kuhajte tijesto uz miješanje još dvije minute. Maknite lonac s vatre i pustite tijesto da se hladi, povremeno ga miješajući. Kad tijesto postane toplo, dodajte jedno po jedno jaje, miješajući nakon svakog dodavanja. U tijesto dodajte naribani cheddar, listiće svježeg timijana i nekoliko zrna papra. Miješajte dok se sve ne sjedini. Zagrijte pećnicu na 220°C. Na lim obložen papirom za pečenje žlicom oblikujte kuglice tijesta. Ostavite barem 2-3 cm razmaka između kuglica. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta na 220°C. Zatim smanjite na 175°C i nastavite peći još 15-20 minuta.
Sastojci:
125 g maslaca, 1 šalica vode, 0,5 žličica soli, 1 šalica brašna, 4 komada jaja, 1 šalica cheddar sira, 2 žličice timijana, svježe mljeveni crni papar