U čašu stavite zamrznutu kocku i preko nje prelijte Aperol, jabučni cider, prosecco i po želji mineralnu vodu za kraj. Ovo jesensko osvježenje oduševit će svako nepce, a možete ukrasiti čašu kriškom naranče
Fini Aperol Spritz sa jesenskim okusima će vas 'oboriti s nogu'
Željno iščekujemo prve jesenske dane, a s njima dolaze fina hrana i napici. Ljetni kokteli nisu rezervirani samo za tople dane, jer uvijek možete pripremiti ljetno piće s okusom jeseni. Zato vam donosimo super recept za jesenski Aperol Spritz.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Trebat će vam 60 ml Aperola, 75 ml jabučnog cidera i prosecco. Narežite jabuke na komadiće te ih sa štapićima cimeta i zvjezdanim anisom stavite u kalup za led. Polijte ih vodom i stavite u zamrzivač preko noći. Na tanjurić stavite šećer, cimet i šljokice, pomiješajte smjesu i umočite rub čaše prvo u neki sirup (najbolje od naranče), a zatim u smjesu.
U čašu stavite zamrznutu kocku i preko nje prelijte Aperol, jabučni cider, prosecco i po želji mineralnu vodu za kraj. Ovo jesensko osvježenje oduševit će svako nepce, a možete ukrasiti čašu kriškom naranče.