Jako je jednostavna za napraviti, a idealna je za poslužiti uz doručak ili kao međuobrok sa šalicom kave ili čaja. Priprema će vam oduzeti svega 10-ak minuta
RECEPT
Fina sunčana torta s bademima
Ovu tortu mnogi obožavaju. Pripremite ju u okruglom kalupu kako bi dobila ljepši oblik koji će te zbog zlatno žute boje podsjećati na sunce.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
- 100 g nezaslađenog maslaca
- 60 g univerzalnog brašna
- 2 veća jaja
- 150 g šećera
- 5 g ekstrakta badema
- 6 g košer soli
- 18 g narezanih badema
- Biserni šećer (za posipanje; po želji)
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Namastite okrugli kalup za torte i pobrašnite ga.
- Umutite jaja, šećer, ekstrakt badema i sol u velikoj posudi dok smjesa ne postane pjenasta i blijeda. Dodajte maslac i brašno i miješajte dok se ne sjedine.
- Izlijte dobivenu smjesu u pripremljeni kalup za torte. Po vrhu pospite nasjeckane bademe i biserni šećer.
- Pecite tortu dok ne postane zlatno smeđe boje ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe van čista, oko 20 do 25 minuta.
- Prebacite kalup na žičani stalak i ostavite da se torta malo ohladi prije posluživanja, piše epicurious.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku