Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Fina pureća rolada s majčinom dušicom, kaduljom i timijanom

Fina pureća rolada s majčinom dušicom, kaduljom i timijanom

Jednostavan komad mesa, poput purećih prsa, lako je pretvoriti u ukusan i mirisan zalogaj ako mu dodate začine. Roladu je lako iskoristiti i drugi dan, samo uz drugi prilog

Rolada od puretine odličan je način da iskoristite prednosti purećeg mesa, a da ne pečete cijelu puricu i ne 'borite' se dan, dva nakon toga s njenim ostatcima. U ovom slučaju ostatke je vrlo lako iskoristiti i drugi dan. Prvi dan poslužite ju uz pire od krumpira i malo gorkog umaka od brusnica, a idući s povrćem spravljenim na žaru, ili na lešo.

POGLEDAJTE VIDEO: Indor farma začina u sklopu tržnice na Kvatriću

Pokretanje videa...

Indoor vertikalna farma ispod tržnice Kvatrić 01:11

Donosimo vam jednostavan recept za obrok savršenog okusa, s portala delish:  

Rolada od puretine

SASTOJCI

- 2 komada purećih prsa bez kostiju i kože
- sol, svježe mljeveni crni papar
- 4 žlice maslaca
- oko 150 grama prezla
- oko 30 grama mješavine začina: majčine dušice, kadulje, timijana peršina
- 6 režnjeva češnjaka
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
-  žlica biljnog ulja

PRIPREMA: Pureća prsa prerežite poprečno, ali tako da ih ne presiječete do kraja. Stavite jedna 'otvorena' prsa na  komad plastične folije, pa istucite u pravokutnik.  Začinite solju i paprom, pa to ponovite i s drugim komadom prsa. Vodite računa da meso bude ujednačene debljine, jer će to olakšati motanje rolade. 

Otopite maslac u velikoj tavi, dodajte mrvice i prepecite dok ne porumeni. Prebacite u blender, pa dodajte začine i češnjak, pa izmiješajte dok se ne usitne i dobro ne izmiješaju. Dodajte crvenu papriku, sol i papar. 

Pureća prsa osušite, ravnomjerno posipajte polovicu mješavine biljaka i češnjaka po mesu i počnite čvrsto motati u roladu. Kad je meso smotano, učvrstite ga s kuhinjskim koncem.  Ponovite s drugim komadom prsa. 

Premažite rolade s biljnim uljem i premjestite na lim koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva, dok ne porumeni. Ako imate termometar za meso, pecite ga dok umetnut u sredinu rolade ne pokaže 160°C. Pečenje traje oko sat vremena. Pustite da se ohladi 20 minuta prije rezanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču
Veliki tjedni horoskop: Bik će briljirati na poslu, Djevica uživati, a Jarac se zaljubiti
OD 22. DO 28. PROSINCA

Veliki tjedni horoskop: Bik će briljirati na poslu, Djevica uživati, a Jarac se zaljubiti

Kod Jarca je moguća velika ljubav i zaljubljenost pa će mnogi ovih dana ući u novu vezu. A oni koji su već u vezi bit će privrženiji jedno drugom i razveseliti se darovima
Jeste li spremni za nedjeljni kviz? Ovaj je nemoguće težak
25 IZAZOVNIH PITANJA

Jeste li spremni za nedjeljni kviz? Ovaj je nemoguće težak

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...