Slaninu nasjeckajte pa je prepržite u tavi. Koristite tavu koja može ići u pećnicu. Nakon dvije minute slaninu izvadite i ostavite je sa strane. U istoj tavi, na masnoći, prepržite piletinu da dobije zlaćanu boju...
Fina piletina u vinu na francuski
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za petero ljudi, a za pripremu odvojite oko sat i pol.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Slaninu nasjeckajte pa je prepržite u tavi. Koristite tavu koja može ići u pećnicu. Nakon dvije minute slaninu izvadite i ostavite je sa strane. U istoj tavi, na masnoći, prepržite piletinu da dobije zlaćanu boju. Piletini dodajte vino. Kad alkohol ispari, dodajte soli i papra. Dodajte lovorov list i majčinu dušicu. Oko piletine poredajte luk i mrkvu narezane na veće komade. Poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri 10 minuta. Zatim sve pospite brašnom te okrenite luk i piletinu. Ponovno poklopite i kuhajte još nekoliko minuta. Maknite tavu s vatre i dodajte temeljac. Vratite slaninu pa umiješajte češnjak i umak od rajčice. Poklopite i stavite u pećnicu na 45 minuta do sat vremena. Zadnjih 20 minuta umiješajte nasjeckane gljive.
Sastojci:
kg piletine, 4 luka, 5 mrkvi, 100 g slanine, 2 žlica maslinova ulja, lovorov list, žličica majčine dušice, 3 žlica brašna, 500 ml crvenog vina, 500 ml pilećeg temeljca, 2 režnja češnjaka, 3 žlice umaka od rajčice, 100 g šampinjona