Chia sadrži obilje omega-3 masnih kiselina, kalcij, željezo, magnezij, bjelančevine, vitamine A, B, E i D... Koristiti se mogu u gotovo u svemu, a najpopularnije su u kašama i smoothijima
Evo zašto chia sjemenke trebaju biti na jelovniku baš svaki dan
Do prije četvrt stoljeća, chia sjemenke su bile potpuno nepoznata namirnica u svijetu. No, korak po korak postale su kraljica u zdravim obrocima. Naime, sjemenke koje originalno rastu u Gvatemali i Meksiku, imaju toliko visoku nutritivnu vrijednost da se bi ih svatko trebao uvrstiti u jelovnik.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Osim velike količine vlakana koji su neophodni za pravilnu probavu, sadrže obilje omega-3 masnih kiselina, kalcij, željezo, magnezij, bjelančevine, vitamine A, B, E i D... Koristiti se mogu u gotovo u svemu, a najpopularnije su u kašama i smoothiejima.
Važno ih je namočiti kako bi prvo pustile sluz koja ima fantastičan učinak na probavu.
Ukoliko želite i istopiti koji kilogram, donosimo odličan i zdrav recept sa sjemenkama:
Čaša vode (2,5 dl), žlica meda, sok od jednog limuna, žlica chia sjemenki. Chiu možete i natopiti sat vremena prije, a nije loše ni da se natapaju cijelu noć. Nakon što ste pomiješali sve sastojke, možete ih i izblendati.