Obavijesti

Show

Komentari 5

Evo što kažu s HRT-a o istrazi kontroverzi s Eurosonga

Evo što kažu s HRT-a o istrazi kontroverzi s Eurosonga
1

EBU je najavio da će provesti istragu zbog toga što dio delegacija 'nije poštivao duh pravila'

VIDEO

Organizatori Eurosonga su u srijedu potvrdili da će provesti istragu kontroverznih događaja s ovogodišnjeg natjecanja. Kao razlog su naveli to što dio delegacija 'nije poštivao duh pravila', a za istragu su angažirali neovisnog stručnjaka. Tomislav Štengl, šef hrvatske delegacije na Eurosongu, kratko nam je komentirao najavljenu istragu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Glazbeni put Švicarca Nema 00:55

- Više ćemo znati kada dođemo na sastanak u Ženevu. To za sada nije povezano s referentnom grupom - rekao nam je Štengl koji je ujedno i član referentne skupine EBU-a. On uskoro odlazi u Švicarsku gdje će prisustvovati sastanku oko sljedećeg Eurosonga.

Nova drama! Eurosong je pod istragom zbog kontroverzi...
Nova drama! Eurosong je pod istragom zbog kontroverzi...

Ovogodišnji Eurosong obilježili su skandali o kojima se priča i mjesec dana nakon završetka natjecanja. Jedan od tih skandala bila je diskvalifikacija nizozemskog predstavnika Joosta Kleina zbog toga što je navodno verbalno prijetio zaposlenici produkcije, a kontroverzno je bilo i sudjelovanje predstavnice Izraela Eden Golan. Izraelska nacionalna televizija tvrdi da su se suočili s 'prikazima mržnje bez presedana' od strane drugih država, što je jedan od razloga istrage koju će pokrenuti EBU.

Grand Final of the 2024 Eurovision Song Contest, in Malmo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO