Obavijesti

Sport

Komentari 0

Erik Fabian Kaurin postavio svjetski rekord u bacanju diska!

Erik Fabian Kaurin postavio svjetski rekord u bacanju diska!
2

Erik Fabian je u drugom pokušaju bacio svjetski rekord, nakon čega se povukao s natjecanja jer ga je čekao nastup u bacanju kugle. Odličnu formu uoči Paraolimpijskih igara pokazao je Deni Černi u bacanju kugle

VIDEO

Četvrto izdanje Međunarodnog paraatletskog mitinga Zagreb Open, u organizaciji Paraatletskog kluba URIHO i partnera Hrvatskog paraatletskog saveza, ugostilo je u Sportskom parku Mladost u Zagrebu sedamdesetak natjecatelja i natjecateljica iz devet europskih zemalja, uključujući natjecatelje iz 14 hrvatskih klubova.

Postignuto je niz vrhunskih rezultata, a posebno su se istaknuli Erik Fabian Kaurin (PAK URIHO), koji je postavio svjetski rekord u bacanju diska F46 rezultatom 52.85m, i Vladimir Radojičić (Srbija) postavivši europski rekord u bacanju diska F51 s 13.10m.

Erik Fabian je u prvom pokušaju bacio 50.88m, a u drugom svjetski rekord, nakon čega se povukao s natjecanja obzirom na to da ga je kasnije čekao nastup u bacanju kugle.

Radojičić je s europskim rekordom postigao najuspješniji rezultat mitinga u muškoj konkurenciji (1048 bodova) čime je drugu godinu zaredom najuspješniji senior mitinga. Najvrijedniji rezultat u ženskoj konkurenciji postignula je Britanka Ali Smith (T38) u utrci na 100m. S 13.32 sekunde njen rezultat vrijedi 890 RAZA bodova.

Hrvatski paraatletičari postavili su uz jedan svjetski i sedam državnih rekorda, a jedan državni rekord je izjednačen.

Izvrsnu formu uoči Paraolimpijskih igara pokazao je Deni Černi (PAK OTOS), koji je poboljšao vlastiti državni rekord u bacanju kugle F33 za 19cm, a rekord Hrvatske sada iznosi 11.84m.

Državne rekorde u bacanju kugle F33 te u utrci na 100m T71 postavila je Ani Jelenić (PAK Uspon) s 5.10m i 35.83s. Dva državna rekorda u kategoriji T47 postavila je Sara Marić (AK Spektar). Državni rekord na 100m iznosi 13.49s, a na 200m 28.07s. Petra Tanković (T38) postavila je državni rekord u utrci na 100m s 23.10s, a državni rekord na istoj dionici, ali u kateoriji T46 sa 12.69s postavio je Marko Radovanac (PAK Odisej Kutina). Željka Brdar (PAK URIHO) izjednačila je rekord Hrvatske u bacanju koplja F56 sa 13.95m.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti