Obavijesti

Sport

Komentari 20

Džeko danas protiv Hajduka! Turci tvrde: Mourinho ga ne želi pustiti. Evo što se zapravo zbiva

Džeko danas protiv Hajduka! Turci tvrde: Mourinho ga ne želi pustiti. Evo što se zapravo zbiva

Hajduk i Fenerbahče od 19 sati igraju pripremnu utakmicu u Grazu, "Bosanski dijamant" ipak neće zaigrati u bijelom dresu u toj utakmici i čini se kako je svakog dana sve dalje od splitskog kluba

VIDEO

Nakon tjedana medijske pompe Edin Džeko ovu srijedu napokon će se naći s predstavnicima Hajduka. Tako bi izgledala krnja informacija koja bi mogla zavarati navijače bijelih. U pitanju ipak nisu pregovori, nego utakmica koju Fenerbahče i "bili" igraju u Grazu u sklopu priprema od 19 sati. Bosanskohercegovački napadač neće zaigrati za Hajduk u toj utakmici, što se moglo pretpostaviti krajem lipnja, nego ipak ostaje u turskom velikanu. Barem zasad.

Pokretanje videa...

Lovre Kalinić na treningu Hajduka 00:47

Turski NTV Spor baš je uoči utakmice objavio kako je novi trener José Mourinho odlučio ostaviti devet stranih nogometaša u klubu, među kojima je i "Bosanski dijamant" uz Hrvata Dominika Livkaovića, Srbina Dušana Tadića, Poljaka Sebastiana Szymanskog, Nizozemca Jaydena Oosterwoldea, Brazilce Freda i Rodriga Becãa, Nigerijca Brighta Osayi-Samuela i Ganca Alexandera Djikua.

Transfer Džeke u Hajduk doista je još daleko od realizacije, doznaju 24sata. Fenerbahče nema problema pustiti ga ako prije toga dovede dvojicu pojačanja u napadu poput Marokanca Youssefa En-Neysrija iz Seville, koji je u pregovorima, ili neke druge.

Ni visoka plaća od 4,2 milijuna eura godišnje u Fenerbahčeu ne bi bila problem igraču koji bi pristao igrati po prihvatljivim uvjetima za Hajduk. A to znači zarađivati u rangu najplaćenijeg igrača Marka Livaje koji ima oko milijun eura godišnje. Kao i Ivan Rakitić. A pritom bi dobio i neku odštetu za prijevremeni raskid ugovora koji traje do ljeta iduće godine.

Za razliku od umirovljenog "vatrenog", koji bi trebao dogovoriti raskid ugovora sa saudijskim Al-Shababom krajem ovog ili početkom idućeg tjedna i potpis s Hajdukom, Džeko je ipak podosta dalje od bijelog dresa, ali je do kraja prijelaznog roka sve otvoreno i nije nemoguće da se Nikola Kalinić i njegov kolega na turskoj strani, bivši sportski direktor Hajduka Mario Branco, ipak dogovore.

Priče o transferu ne utječu previše na Džeku koji je vrhunski profesionalac i zabija i u 39. godini. Na ovim pripremama tako je bio strijelac u obje Fenerove utakmice protiv rumunjskog Petrolula (iz igre) i austrijske Admire (iz penala).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!