Obavijesti
komentari
Državni prvak: Tijesto za pizzu treba 'odmarati' barem 18 sati
Odgovori na komentar Vidi članak
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .

sl
Ja sam u zivotu napravio najmanje 250.000 pizza .pa u nekim se stvarima ne slazemo..Kod mene su jeli najveci gurmani Zagreba i nikada nisam imao ni jednu primjedbu...Sto se tiče tijesta tu se se otprilike slazemo ..ja koristim 70 posto brasna tip gllat..kod nas u Austriji a 30 posto brasno tip 700 grifig ..dobro kaze da tijesto mora odlezati to je najbolje. U sos stavljam tj belati u dozama od 2 do 3 kile ..u dozi je samo paradaiz u svome sosu neslan...u dodacima za sos koristim sol,maslinovo ulje,biber,bijeli luk,i oregano koji direktno u sos stavljam (tako sam naucio od mog prvog sefa talijana )..i to dobro mikserom sve izmiksam....Dalje se neslazem da se gotovo sve stvari na pizzu stavljaju kada se pizza ispeče ..ma to je glupost..kako ces spek jesti na pici ako se nije ispekao ili gljive ...dalje kaze da koristi samo mozzarelu sir ...da to je toboze original ali je jako vodena i pizza bude ko čorba ..ja koristim sir za pizzu marke SCHERDINGER koji uopce nije jeftin a bolje se uklapa na pizzi od mozzarele ...eto moja neka razmisljanja ..pizze pecem samo u krusnoj peci...HOTEL ALPINA in Sankt Johann kod Salzburga ..pozzz
Dk
Kako napraviš tijesto?
WieJaNein
Volio bih probati tvoju pizzu, ovdje u Hannoveru su blago reci katastrofa.
Deaktivirani korisnik
..za mozzarelu si u pravu, ako se stavi odmah, otopi se previše pa ili nestane ili bude gumasta..kao i za brašno, glatkog pšeničnog ide najviše, a za odležavanj Prikaži još ↓
Dk
Jeo sam pizzu prije mjesec dana u Italiji. Ljudi pa naša pizza nema blage veze sa njihovom... Bolju pizzu od talijanske u životu nisam jeo
al
Ma ocjenjivao ga kuhar koji ne zna gulaš napraviti a kamoli nesto drugo. Nikad u životu nije pice napravio
Ga
Koji su to najveci gurmani u Zagrebu? Koje su kvalifikacije potrebne za gurmana?
Wrazica.
Slavko, svratim jedan dan. Pozz iz Salzburga ;)
VOLBEAT
slažem se slavko... Nisam pizza majstor, ali pravim jako puno pizze doma, i nema šanse da se mozarella stavi odmah, nego pri kraju, tek-tako da se rastopi. Inač Prikaži još ↓
Ic
Zasto vi iz vana citate nase vjesti???
Dk
Slavko, molim te kolika je temperatura u krusnoj peci? Citala sam na vise mjesta da doma bez obzira kako radili nikad ne moze biti jednako dobra jer pecnica jed Prikaži još ↓
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .