Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Dr. Antun Kljenak radio je čuda s djecom koja jedva da su imala šanse preživjeti, hvala mu!

Dr. Antun Kljenak radio je čuda s djecom koja jedva da su imala šanse preživjeti, hvala mu!

Uvijek je pomicao granice u osmišljavanju dodataka metodama liječenja opeklina. Progresivan i tako svoj, dao je snažan pečat hrvatskoj medicini, a njegovi će liječnički pothvati ući u povijest i anale

VIDEO

Dječji kirurg svjetske kvalitete koji je liječio više od 70.000 djece, humanitarac, pjesnik, slikar, bajker, obožavatelj gastronomije, zaljubljenik u glazbu i DJ... Sve to bio je omiljeni prim.dr. Antun Kljenak iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj koji nas je napustio u noći na srijedu u 61. godini života nakon borbe s malignom bolesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:49

Naša je redakcija s ovim osebujnim liječnikom surađivala od svog osnutka, i zahvaljujući toj suradnji nastale su nebrojene zanimljive priče u kojima je prim.dr. Kljenak bio jedan od glavnih aktera. Najčešće su to bile priče medicinske tematike, jer Toni Kljenak bio je posve predan spašavanju dječjih života, osobito kad su u pitanju teške opekline. Doslovno je radio čuda s djecom koja na prvu jedva da bi imala šanse preživjeti, i uvijek je pomicao granice u osmišljavanju nekih novih dodataka postojećim medicinskim metodama liječenja opeklina. Progresivan i tako svoj, dao je snažan pečat hrvatskoj medicini, a njegovi će liječnički pothvati ući u povijest i anale.

Zagreb: Antun Kljenak, specijalist dječje kirurgije Klinike za dječje bolesti Zagreb

Svoju je osebujnost pokazivao i u privatnom životu, te će svi koji su ga poznavali reći da je bio čovjek s neviđenom količinom energije. Iako je u bolnici, spašavajući dječje živote, provodio veći dio svog života, on je uspijevao i pomagati siromašnima u Africi, slikati i organizirati izložbe, puštati kao DJ glazbu na Zrću tijekom ljeta, kuhati obitelji i prijateljima... Obožavao je i motore te je bio član liječničkog bajkerskog kluba Doc Riders.

Preminuo poznati zagrebački kirurg: Malo je takvih kao Tony
Preminuo poznati zagrebački kirurg: Malo je takvih kao Tony

Jedinstven kakav je bio cijelog života, početkom 2022. prijavio se i u show "Tri, dva, jedan – kuhaj", te nam je tom prilikom rekao da mu je liječenje poziv, a kuhanje hobi. A da je živio za medicinu i dobrobit onih koje je liječio najbolje govori njegova izjava iz tog istog intervjua kad smo ga pitali za brojna osvojena priznanja i nagrade. On nam je na to samo rekao: "Osmijeh, zdravlje i dobar život mojih malih pacijenata kojima sam pomogao moje su najveće svjedočanstvo uspješne karijere".

Umro je Duško Valentić: Uloga u 'Velom mistu' ga je proslavila
Umro je Duško Valentić: Uloga u 'Velom mistu' ga je proslavila

Dragi doktore Toni, svi smo ti beskrajno zahvalni za sve što si činio za svoje pacijente i općenito za ovaj svijet. Počivaj u miru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla
HRVATICE LUDE ZA TRETMANOM

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla

Tretmani pomlađivanja spermom lososa, za kojim su lude mnoge Hrvatice, mogući su i u Hrvatskoj, a njime je zadovoljna i bivša Miss Universe Renata Lovrinčević Buljan