Raznolikost na stolu jamči više vrsta voća i povrća bogatih nutrijentima, a možete ih pripremati na razne načine, od pečenja u pećnici do kuhanja ili dodatka salatama
Dozrijevaju kruške i jabuke koje su najzdravije svježe ubrane
Najzdravije i najpopularnije rujanske namirnice pune su vitamina, vlakana, minerala i hranjivih tvari.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako oprati namirnice
Pokretanje videa...
Uz klasike poput tikvica, kupusa ili krastavaca, oduševite nepce kukuruzom koji možete kuhati ili peći. Možete ga pripremati u juhi ili kao dodatak mesu, a izvor je dijetalnih vlakana, folne kiseline, fosfora, vitamina C i magnezija.
Rujanske mahune također sadrže niz hranjivih tvari, a odlične su u juhama, varivima ili pak na salatu.
U rujnu su smokve najukusnije, pa je sada pravo vrijeme za pripremu slastica ili ih pak jednostavno ispecite u pećnici uz malo meda.
O ovo doba godine dozrijevaju šljive, kruške te jabuke koje su najzdravije svježe ubrane sa stabla, no nećete požaliti ni ako u njima uživate u kompotu, savijači ili drugim desertima.
Za zdravlje krvih žila zahvaljujući udjelu omega 3 masnih kiselina obrok završite orasima.