Obavijesti

Sport

Komentari 1

Dončić u lovu na prvi prsten, Celticsi žele srušiti Lakerse. Evo gdje pratiti spektakl NBA finala

Dončić u lovu na prvi prsten, Celticsi žele srušiti Lakerse. Evo gdje pratiti spektakl NBA finala
9

Boston je veliki favorit prema kladionicama, koje su dale koeficijent 1,45 na pobjedu Celticsa, a 2,90 na pobjedu Mavericksa u NBA finalu

VIDEO

Nakon osam mjeseci bliži se kraj duge i naporne NBA sezone, a samo su dvije momčadi ostale u konkurenciji za trofej Larry O'Brien. Boston Celticsi love čak 18. titulu, a Dallas Mavericksi drugu. Luka Dončić protiv Jaysona Tatuma. Trener Jason Kidd protiv Joea Mazzulle. U noći s četvrtka na petak igra se prva utakmica finala koje bi moglo biti za pamćenje.

Dallas je pomalo neočekivano došao do finala. Sve su oči bile na uskoro bivšim prvacima Denver Nuggetsima, koji su iznenađujuće ispali u drugoj rundi doigravanja od Minnesote Timberwolvesa, koji su pobjedom nad prvacima privukli i pozornost šire javnosti. Međutim, kako je doigravanje odmicalo, tako su Dončić i društvo izgledali bolje na terenu.

NBA: Playoffs-Minnesota Timberwolves at Dallas Mavericks

Najprije su Mavericksi u prvoj rundi s 4-2 izbacili Los Angeles Clipperse, koji su se nadali konkurirati za titulu prvaka. S istim rezultatom Mavericksi su zatim izbacili iz doigravanja Oklahomu City Thunder, najbolju momčad zapadne konferencije iz regularne sezone predvođenu Shai-Gilgeousom Alexanderom, koji je završio drugi u glasanju za MVP-ja iza Nikole Jokića.

U finalu zapadne konferencije Dončić i društvo odradili su "lagan" posao protiv Minnesote i s 4-1 prošli u finale, gdje ih čekaju Celticsi, koji su imali znatno drugačiji put do finala.

Celticsi su u prvoj rundi pobijedili 4-1 Miami Heat, koji je bio oslabljen za svojeg najboljeg igrača Jimmyja Butlera. Zatim je Boston s 4-1 izbacio Cleveland Cavalierse iz doigravanja, ali se nakon prve utakmice ozlijedila glavna violina Cavsa, Donovan Mitchell. Indiana Pacersi dobili su "metlu" u finalu istočne konferencije, a najbolji igrač Indiane, Tyrese Halliburton, ozlijedio se u drugoj utakmici serije.

NBA: Finals-Media Day

Boston je veliki favorit prema kladionicama, koje su dale koeficijent 1,45 na pobjedu Celticsa, a 2,90 na pobjedu Mavericksa u NBA finalu. Prva utakmica finala igra se u noći s četvrtka na petak od 2.30 sati, a finale možete gledati na programu Arenasport 1.

Dallas je jedini NBA naslov osvojio 2011. godine kada je momčad predvođena Dirkom Nowitzkim u finalu srušila Miami Heat i veliku trojku koju su činili LeBron James, Dwyane Wade i Chris Bosh. Celticsi su 17 puta bili NBA prvaci, ali zadnji put 2008. godine. To im je i jedini naslov prvaka u 21. stoljeću. 

Celticsi su trenutačno izjednačeni s LA Lakersima sa 17 NBA naslova, stoga pobjedom u finalu mogu ponovno sami zauzeti vrh najtrofejnije franšize.

NBA finale, raspored utakmica:

  • Prva utakmica (petak 7. lipnja) 2.30 sati
  • Druga utakmica (ponedjeljak 10. lipnja) 2 sata
  • Treća utakmica  (četvrtak 13. lipnja) 2:30 sati
  • Četvrta utakmica (subota 15. lipnja) 2.30 sati
  • *Peta utakmica (utorak 18. lipnja) 2.30 sati
  • *Šesta utakmica (petak 21. lipnja) 2.30 sati
  • *Sedma utakmica (ponedjeljak 24. lipnja) 2 sata

*Utakmice označene zvijezdom nisu potvrđene. Prva momčad koja pobijedi četiri utakmice u seriji osvaja titulu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića
PIŠU ŠPANJOLCI

Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića

Luka Modrić je, uz Danija Carvajala, jedini igrač koji je s Realom osvojio šest naslova Lige prvaka, što Carlo Ancelotti iznimno cijeni, a kapetana vidi i kao mentora ostalim igračima