Iz restorana Capo u Vrsima kažu kako im je cilj bio pružiti nešto drugačije. Kažu kako vole raditi u tišini, ali to je jako teško kada glazbene ikone poput Željka Bebeka iz restorana izlaze zadovoljne
Domaće zvijezde vole i roštilj uz more: 'Na pozornicu sam vozila Žeru, Bebek uzeo hranu u hotel'
Kada se spomenu restorani na našoj obali, pogotovo oni uz more svima prvo na pamet padaju morska i riblja jela. Tradicionalna morska jela oduševljavaju domaće, ali i strane zvijezde poput Jefffa Bezosa, Davida Beckhama i Cristiana Ronalda.
Ipak, na našoj obali se mogu pronaći i restorani koji nude potpuno drugu vrstu hrane, a također su popularna destinacija za zvijezde.
- Bila sam skeptična kad smo otvarali restoran jer sam bila uvjerena da takva "teža" hrana ne može proći u Dalmaciji. Moj muž je imao drugu viziju i govorio da tako nešto fali na ovom području - ispričala nam je Renata iz restorana Capo Grill u Vrsima koji od svog otvorenja svaki dan privlači sve više gostiju.
Ispostavilo se, kaže Renata, da je njezin suprug ipak bio u pravu.
- Ljudi su dobili nešto drugačije, dobili su količinu, kvalitetu i dobru cijenu - rekla je.
Jedan od najpopularnijih YouTubera koji ocjenjuju restorane ostao je oduševljen ponudom leskovačkog roštilja uz samo more. Osim njega, restoranom Capo ostali su oduševljeni i brojni domaći pjevači.
- Vrsi imaju ljetni program i svake se godine održava Vrška noć. Turistička zajednica njima mora osigurati večeru prije koncerta. Nazvali su nas i pitali je li mogu to organizirati kod nas i mi smo pristali. Svi koji su do sada pjevali dolazili su kod nas - objašnjava nam Renata.
Bebekova ekipa nosila je hranu u hotel
A lista onih koji su nastupali i večerali u restoranu Capo nije za zanemariti. Željko Bebek, Crvena Jabuka, Klapa Cambi, Đani Stipaničev...
- Naš specijalitet su mesa s roštilja na drveni ugljen. Ostalo je tu tek toliko da se ima u ponudi. Ljudi jako hvale tuna steak i lignje sa žara. Ekipa iz klape Cambi odabrala je mesnu i platu i oduševila se. Hvalili su domaće kobasice. Bebekovi su htjeli a la carte, ali su odabrali sve po našoj preporuci i bili su oduševljeni, čak su ponijeli u hotel - priča nam Renata
Renata nam govori kako se, ono što će se naći na tanjuru zvijezda, unaprijed dogovora, a kaže kako se najčešće radi o plati "capo" koja je za četiri osobe.
Žeru vozila na pozornicu
Plata je to puna roštilja i mesa, a čak osam ćevapa, četiri gurmanska uštipka, četiri ražnjića, dimljene kobasice, pljeskavice i gomila priloga nikoga, pa čak i najveće riboljupce ne može ostaviti ravnodušnima.
- Sve to mi dogovaramo, dočekujemo goste, a Žeru sam čak i svojim autom vozila do pozornice. Uvijek stojimo na raspolaganju i dajemo maksimum da Vrsi svima ostanu u lijepom sjećanju - poručila je vlasnica.
- Zbog svega što se događa restoran u Vrsima je eksplodira. Ljudi iz Zadra dolaze u Vrse da probaju naš roštilj. Otvorili smo sada i drugi restoran i to baš u Zadru. Nama je bitno privući Zadrane kod nas u restoran. Naravno da je u Vrsima ljeti puno ljepše zbog ambijenta, ali i i restoran u Zadru ima jednako dobar roštilj - zaključila je.