Obavijesti

Sport

Komentari 27

Đoković protiv Nadala 60. put, i zadnji? Evo gdje gledati uživo

Đoković protiv Nadala 60. put, i zadnji? Evo gdje gledati uživo

Zajedno imaju 75 godina i 46 Grand Slamova, dominiraju tenisom zadnja dva desetljeća, a 18 godina nakon prvog dvoboja opet igraju na istom kompleksu. Nadal kaže: "To ne mora biti posljednji ples"

VIDEO

Rekordnih 14 puta osvojio je Roland Garros i postao pariška legenda, ali ovaj utorak morat će na noge najuspješnijem tenisaču u povijesti već u drugom kolu Olimpijskih igara zahvaljujući slabom renkingu u sezoni koja bi mu trebala biti oproštajna. Rafael Nadal (38) zaigrat će protiv Novaka Đokovića (37) na Philippe Chatrieru i priuštiti nostalgiju brojnim navijačima na osvajače 46 Grand Slamova.

Pokretanje videa...

'Ivanišević voli fantazije. Novak je donio dobru odluku što je raskinuo suradnju s njim...' 00:48

Bit će im to jubilarni 60. dvoboj, a razlika ne može biti tješnja, Đoković vodi 30-29. Kladionice su dakako na strani Srbina (koeficijent 1,20 naspram 5 na Nadala). Prvi su put igrali još 2006., baš na Roland Garrosu, kad je Đoković predao zbog ozljede nakon gubitka prva dva seta. Novak je u prvih 18 mečeva imao samo četiri pobjede, a onda je u dva navrata nanizao sedam pobjeda. Zadnji put igrali su u četvrtfinalu Roland Garrosa 2022., Nadal je slavio u četiri seta.

- Nikoga drugoga ne mogu izabrati kao najvećeg rivala dokle god Nadal igra. Dok smo god na terenu, bez obzira na renking i događanja na touru. Samo zbog povijesti, našeg rivalstva i svega. Poštujem Alcaraza, on je tek došao u proteklih nekoliko godina, ima tu još igrača poput Medvedjeva. Ali Rafa i ja se dugo znamo, on je definitivno na prvom mjestu - rekao je Đoković.

Nadal je bio ljutit na organizatore jer je u subotu igrao prvo kolo parova sa sunarodnjakom Carlosom Alcarazom u večernjem terminu od 19 sati, a onda je u nedjelju morao na singl protiv Mađara Marton Fucscovicsa od 15.10. Taj je potez nazvao nečuvenim.

- Posljednji ples mene i Nadala? Ne, zašto bi bio posljednji - rekao je Rafa na pitanje o sudaru s velikim rivalom.

Meč Đokovića i Nadala drugi je na centralnom terenu nakon dvoboja Poljakinje Ige Swiatek i Francuskinje Diane Parry. Prijenos meča možete pratiti na kanalu Eurosporta i streaming platformi Max.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!