Obavijesti

Sport

Komentari 33

Dok je Modrić tu, trajat će i najveća generacija. I odzvanjat će 'Luka, Luka' u svakom kutku

Dok je Modrić tu, trajat će i  najveća generacija. I odzvanjat će 'Luka, Luka' u svakom kutku
5

Kako ga ne bi zazivali i htjeli kad čovjek s 39 godina igra kao da mu je 25, kad je prvi u presingu, oduzima lopte, presjeca, juri gore-dolje, zabija... I u poluvremenu daje upute Luki Sučiću, poput trenera, mentora. Da, sve je to Modrić

VIDEO

Joj, svaka vam čast na takvom sinu! I puno vam sreće želim, govorila je jedna žena Radojki Modrić, Lukinoj majci, dok su ona i njezin suprug Stipe čekali podno Opus Arene da njihov sin, ponos nacije, završi fotografiranje i autograme s obožavateljima. Koji su tu u svakoj prilici, u svakom gradu, svakom kutku Zemlje. Ovaj put, u Osijeku, nakon što je dva sata prije 39. rođendana zabio gol za pobjedu Hrvatske nad Poljskom 1-0, imao je strpljenja za sve. Okružen tjelohraniteljima, i svojima i HNS-ovima, slikao se sa svima pa s roditeljima otišao automobilom na obiteljsku proslavu. Momčadski je autobus otišao bez njega, ispratili su ga povici "Luka, Luka!"

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan! 01:05

Koji sat ranije, 12.000 navijača pljeskom je ispratilo "vatrene" s terena, a onda je krenulo "Luka, Luka!" Kao i više puta tijekom utakmice. Kapetan se izdvojio od suigrača i mahnuo prema svim tribinama te slavodobitno stisnuo šake.

Potom se iz svlačionice začuo pljesak. Pa drugi, pa treći, pa ovacije i skandiranje... "Luka, Luka!" Torta je čekala slavljenika, a ubrzo se ondje uputio i konobar noseći točena piva. Nek' se nađe...

- Rekao je dečkima u svlačionici da je pred njima velika budućnost, ali ja dodajem: uz Luku! Ta generacija, najveća u povijesti, polako odlazi, žao mi je, ali to je prirodno, ali sretan sam što je Luka i dalje s nama - otkrio je izbornik Zlatko Dalić.

I prije polaska na stadion, stotinjak navijača čekalo je igrače ispred hotela. Žamor, iščekivanje, pa oduševljenje. "Luka, Luka!"

U toj masi bili su i stranci u Modrićevim dresovima, a i poljski navijači tražili su Luku, vrebali njegov pogled kamerama mobitela.

I dan prije, kad je na Opus Arenu stigao bus s igračima na trening, okupila se nekolicina djece. Koja je tražila samo njega, koja je dozivala samo "Luka, Luka!"

Ma kako i ne bi! Kako ne bi kad čovjek s 39 godina igra kao da mu je 25, kad čaroliji koju oduvijek ima i iskustvu koje je stekao dodaje nevjerojatnu količinu trke, borbenosti, agresivnosti, prvi je u presingu, oduzima lopte, presjeca, juri gore-dolje... I u poluvremenu daje upute Luki Sučiću, koji ulazi u igru, poput trenera, mentora. Da, sve je to Modrić.

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

I dok ta ruska generacija polako odlazi sa scene, ona će biti 'živa' dok god je na terenu, u kockastom dresu, njezin brend, zaštitni znak. Dok god igra Luka Modrić.

- Ne znam hoću li doći do 200 utakmica za reprezentaciju, idemo jednu po jednu. Najvažnije je da se ja dobro osjećam, a do koje brojke ću doći, vidjet ćemo - rekao je nakon trijumfa nad Poljacima, što mu je bio 180. nastup u kockastom.

I Dalić i suigrači i navijači svoje su još jedanput rekli. "Luka, Luka!"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti