Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dobre vijesti uoči OI-ja: U rijeci Seini bolja je kvaliteta vode...

Dobre vijesti uoči OI-ja: U rijeci Seini bolja je kvaliteta vode...

Nadamo se da će vrijeme biti malo bolje, ali nas uopće ne brine mogućnost održavanja natjecanja, kaže zamjenik pariškog gradonačelnika

VIDEO

Kvaliteta vode u rijeci Seini bila je na razini standarda za kupanje 10 ili 11 dana u posljednjih 12 dana, rekao je u petak zamjenik gradonačelnika Pariza Pierre Rabadan, manje od tri tjedna prije Olimpijskih igara.

- Nadamo se da će vrijeme biti malo bolje, ali nas uopće ne brine mogućnost održavanja natjecanja - rekao je Rabadan, dok ostaje neizvjesnost oko održavanja daljinskog plivanja i triatlona. Dodao je da će se te utrke održati "uz prilagodbe, ako bude potrebno".

Pokretanje videa...

Hrvatska olimpijska kolekcija 06:25

Kao i svakog tjedna od početka lipnja, Gradska skupština i županija u petak moraju objaviti rezultate analiza kakvoće riječne vode proteklih dana. Početkom srpnja objavljeni su prvi dobri rezultati, a mjesto održavanja olimpijskih natjecanja bilo je u skladu sa standardima šest od dosadašnjih sedam dana.

Svečano otvaranje Igara održat će se 26. srpnja na Seini, gdje bi se 30. i 31. srpnja te 5. kolovoza trebala održati natjecanja u triatlonu, 8. i 9. kolovoza na rasporedu je daljinsko plivanje. 

U slučaju intenzivnih oborina u rijeku se može ispustiti nepročišćena voda - mješavina kišnice i otpadne vode, zbog čega se sustavno radi na tom problemu. Ukoliko se ti radovi pokažu nedostatnima, postoji plan B - odgoditi natjecanja za nekoliko dana. Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo nedavno je rekla da će se od 15. srpnja kupati u Seini, koja bi trebala biti borilište triatlona i maratonskog plivanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!