Obavijesti

Sport

Komentari 77

Dinamo u berbu svježih eura: Evo koliko mogu spremiti u kasu pobjedom protiv Monaca

Dinamo u berbu svježih eura: Evo koliko mogu spremiti u kasu pobjedom protiv Monaca

Prema neslužbenim podacima, 'modri' su plasmanom u Ligu prvaka inkasirali 28,483 milijuna eura, ali taj iznos mogu podebljati još nagradom za konačni plasman i skupljenim bodovima

VIDEO

Za razliku od prethodnih godina kada je morao proći kroz iscrpljujući žrvanj kvalifikacija, Dinamo je ove sezone morao preskočiti samo jednu stepenicu za plasman u reformiranu Ligu prvaka. Hrvatski prvak lakoćom je izbacio Qarabag, ali je potom proživio debakl protiv Bayerna (9-2) zbog čega je Sergej Jakirović dobio otkaz. Naslijedio ga je Nenad Bjelica koji će večeras od 21 sat povesti momčad protiv Monaca u 2. kolu elitnog europskog natjecanja. 

Pokretanje videa...

Bjeličin plan za pad Monaca: Ademi kreće od prve minute, ‘vatreni’ dvojac ostaje na klupi? 01:05

A osim utakmica protiv elite kao što su Bayern, Borussia Dortmund, Milan..., Dinamo je u blagajnu pospremio monstruoznu svotu koja će mu pomoći da još malo ojača svoj primat u hrvatskom nogometu i napravi značajniji rezultat u europskim natjecanjima. Prema neslužbenim podacima, 'modri' su plasmanom u Ligu prvaka inkasirali 28,483 milijuna eura.

Champions League - Bayern Munich v GNK Dinamo Zagreb

To je čisti novac od samog plasmana, ali još dodatno mogu podebljati taj iznos od nagrade za konačni plasman, kao i za rezultate. Svaka pobjeda u ligaškoj fazi natjecanja donosi 2,1 milijuna eura, dok klubovi za remi dobiju 700 tisuća eura. Svaka utakmica je tako velika prilika za 'modre' da još dodatno ispune blagajnu svježim eurima. 

A ako skupe bodove i posluže ih ostali rezultati, Dinamo bi sljedeće sezone mogao i izravno u Ligu prvaka! Za to se moraju poklopiti tri stvari. Prvo i najvažnije, Dinamo mora osvojiti HNL. Osvajač Lige prvaka u sezoni 2024/2025 mora se kroz prvenstvo plasirati u LP te hrvatski prvak na kraju sezone mora imati najveći koeficijent od svih prvaka država koji nemaju direktnog predstavnika u Ligi prvaka. U tome segmentu najuspješniji je Rangers s koeficijentom 54.000, dok je Dinamo drugi s 42.000.

Champions League - Bayern Munich v GNK Dinamo Zagreb

Duga je još sezona i koeficijent se može nabildati pa je glavni cilj skupiti što više bodova u Ligi prvaka. I pokušati nekako se dograbiti eliminacijske faze i što duže ostati u Europi. Zato bi bodovi u večerašnjoj utakmici protiv Monaca mogli biti jako vrijedni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 77

VIDEO

UŽIVO Dinamo - Monaco 2-0: GOOL!  Baturina igra utakmicu za pamćenje, kakva majstorija
PRIJENOS IZ MAKSIMIRA

UŽIVO Dinamo - Monaco 2-0: GOOL! Baturina igra utakmicu za pamćenje, kakva majstorija

Rog je pokrenuo polukontru 'modrih', a Baturina je, slično kao i kod prvog kola, najprije usporio s loptom, pogledao sve opcije, a pošto ih nije imao puno, sam je završio tu akciju i zabio prekrasan gol lijevom nogom